RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Martin Brodeur, som har flere seirer enn noen annen NHL-keeper, har ifølge amerikanske medier besluttet å legge opp.
Martin Brodeur, som har flere seirer enn noen annen NHL-keeper, har ifølge amerikanske medier besluttet å legge opp. Foto: Mark Zaleski (Ap)

NHL-ikon legger opp

Martin Brodeur, som har flere seirer enn noen annen NHL-keeper, har ifølge amerikanske medier besluttet å legge opp.

42-åringen har spilt 21 sesonger for New Jersey Devils. Denne sesongen spilte han sju kamper for St. Louis Blues mens Brian Elliott var ute med skade i desember og januar.

Ifølge Sportsnet vil Brodeur torsdag meddele at han legger opp og at han har takket ja til en jobb i administrasjonen hos Blues.

Brodeur vant Stanley Cup tre ganger med Devils og hjalp også Canada til OL-gull både i 2002 og 2010. Han avslutter karrieren med 691 seirer på 1266 NHL-kamper etter å ha holdt nullen 125 ganger. Alle tre noteringer er rekord for en keeper i NHL.

Han holdt nullen for siste gang for Blues mot Colorado Avalanche 29. desember.

Brodeur fikk ikke ny kontrakt med Devils etter forrige sesong, men ønsket ikke å legge opp da. Han fikk sjansen til et siste hurra da Blues tilbød ham kontrakt etter at Elliott ble skadd i november. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere