*Nettavisen* Sport.

NHL-oppturen fortsetter for Martinsen

VANT: Andreas Martinsen vant i sin andre NHL-kamp. BIldet er fra en kamp i sesongoppkjøringen. Foto: (Getty Images)

- Jeg var litt slurvete i starten, men det kom seg veldig, sier Martinsen til Nettavisen.

BOSTON BRUINS – COLORADO AVALANCHE 2-3:

Den nybakte NHL-proffen fikk tillit for andre kamp på rad, og nok en gang tok Colorado Avalanche en etterlengtet seier.

Nordmannen gjorde seg ikke bemerket i stort annet enn utvisningsprotokollen, men han viste friske takter utover i kampen.

Martinsen må imidlertid finne seg i å leve i skyggen av lagkamerat Matt Duchene, som er i fantastisk form om dagen.

Natt til fredag scoret stjernespilleren sitt tredje mål på to kamper, og sørget også for å stå med fem målpoeng på de siste to matchene.

Slurvete start
Martinsen var fornøyd med seieren, men var også irritert på utvisningen han pådro seg og som førte til utvisning.

- Det var viktig seier. Dårlig start av, hele laget var ikke i rute, meg selv inkludert. Jeg var litt slurvete i starten, men det kom seg veldig, føler jeg, sier Martinsen til Nettavisen etter seieren.

Han likte ikke følelsen han hadde da han så Bruins øke til 2-0 mens han satt utvist.

- Jeg tok en urutinert utvisning der, og da de scoret 2-0 så kunne jeg enten grave meg ned og fortsette å spille dårlig. Men jeg føler jeg tok meg sammen.

Underveis i oppgjøret satte han seg også i respekt hos Bruins-kaptein Zdeno Chara. Den storvokste backen likte dårlig at Martinsen gikk hardt inn i taklinger på ham, noe nordmannen koser seg med nå i etterkant.

- Han likte ikke å bli taklet der. Men det er sånne ting jeg må gjøre, være på sånne typer som ham. Såpass bra spiller. Prøve å komme under huden på ham, humrer Martinsen.

Nå setter Avalanche kursen mot Montreal hvor de møter Canadiens førstkommende lørdag.

Foreløpig vet ikke Martinsen om han får spille kampen, men han regner med at han er med i lagoppstillingen.

- Må bare vente og se. Jeg føler at jeg kommer til å spille. Jeg var utpå der i sluttminuttene i dag og vi vinner, så jeg vil håpe og har en følelse at jeg er med neste gang også, men vi får se, forteller den norske NHL-proffen.

Han kunne i alle fall notere seg for mer istid mot Bruins enn hva han hadde i debuten.

Ti minutter og 51 sekunder fikk Martinsen mot Boston-laget, noe han tolker som et positivt tegn.

- Så lenge det ikke går andre veien så betyr det at det går riktig vei. Så lenge jeg ikke gjør meg helt bort og ikke henger med, noe jeg ikke føler er noe problem. Som de sa meg før jeg ble sendt ned til AHL, var at det sto på systemet og sånn, og det føler jeg at jeg har fått god kontroll på. Det er det som er det viktigste, den defensive jobben, sier han.

Martinsen-utvisning
Det startet blytungt for nordmannens lag, da Zdeno Chara banket inn 1-0 til hjemmelaget allerede etter ett minutt og tolv sekunders spill.

I sitt andre bytt pådro Martinsen seg en noe urutinert utvisning i offensiv sone. Nordmannen måtte sone to minutter for hekting, noe Avalanche skulle bli hardt straffet for.

Dette var Martinsens andre utvisning på like mange kamper.

Da en Avalanche-spiller ikke klarte å få pucken ut av egen sone, snappet Patrice Bergeron pucken, før han fikk pirket den over til Ryan Spooner, som hadde få problemer med å øke til 2-0 til vertene.

Slo brutalt tilbake
Men Avalanche skulle slå tilbake før førsteperioden var ferdig.

Først reduserte Carl Soderberg mot sine gamle lagkamerater, før Francois Beauchemin sørget for 2-2 med 29 sekunder igjen av den første perioden.

Etter en målløs midtperiode dukket brennheite Matt Duchene opp.

Stjernespilleren satte inn sitt tredje mål på to kamper, og sitt femte målpoeng i løpet av de to siste matchene.

Martinsen hadde hadde to skudd på mål i løpet av kampen, og var nære ved å score ved ett av forsøkene, men uheldigvis for nordmannen strøk pucken utsiden av stolpen.

25-åringen viste også tidvis fysisk tilstedeværelse med sine harde taklinger, og han fikk totalt ti minutter og 51 sekunder istid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag