*Nettavisen* Sport.

NHL-stjerne etter semifinalekrig: - Vi har ikke oppnådd noe ennå

FINALE NESTE: Patrick Kane (midten) hadde tre assist, mens Jontahan Toews (til høyre) scoret to mål i Chicago Blackhawks avgjørende seier på borteis mot anaheim Ducks. Foto: Harry How (Getty Images)

Chicago Blackhawks til sluttspillfinale.

31.05.15 11:06

ANAHEIM DUCKS - CHICAGO BLACKHAWKS 3-5 (3-4 i kamper)

To scoringer av kaptein Jonthan Toews var med på å sikre Chicago Blackhawks finale i Stanley Cup for tredje gang på seks sesonger natt til søndag.

Toews sto for både 1-0 og 2-0 til bortelaget i første periode. Rekkekompisen Patrick Kane hadde tre assist i oppgjøret Blackhawks langt på vei avgjorde på litt over halvparten av spilletida.

- Vi har ikke oppnådd noe ennå. Dette er et stort steg, spesielt med tanke på hvor vi var i fjor. Vi var i samme posisjon da og klarte ikke å gjøre jobben ferdig. Og så får vi en ny mulighet et år etterpå, sier Kane ifølge NHLs nettsted.

- Når det først skjedde, så tror jeg alle ville utnytte sjansen og ikke sitte igjej med den samme følelsen som i fjor.

Fire uten tilsvar

Allerede i 13.45 minutter av andre periode sto det hadde Ducks danske burvokter, Frederik Andersen, måttet seg gjestene score fire ganger. Og det uten at Anaheim hadde funnet veien til nettet selv.

Marian Hossas 4-0-mål var omdiskutert, ettersom pucken gikk inn via skøyta til slovaken. Men dommerne besluttet å godkjenne scoringen etter en gjennomgang av situasjonen på video.

Som i Eastern Conference-finalen mellom New York Rangers og Tampa Bay Lightning måtte de sju kamper til for å peke ut det beste laget i NHLs vestre avdeling.

For forventningsfulle hjemmetilhengere i California ble den avgjørende duellen et antiklimaks. Ryan Kesler tente et ørlite håp med en redusering like før midtperioden var over, og Corey Perry halverte forspranget til Chicago med den tredje periodens første nettkjenning.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet under (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):


Finalerutine

Men med Brent Seabrooks 5-2-scoring med seks og et halvt minutt igjen, forsvant alt håp for Ducks. Dermed blir det ikke en etterlenget andre opptreden i Stanley Cup-finalen for Espen «Shampo» Knutsens tidligere lag.

Ducks vant finalen med 4-1 i kamper over Ottawa Senators i 2006/2007-sesongen, men har aldri nådd like langt verken før eller siden.

Les også: «Trillingene» tok knekken på New York Rangers

For tradisjonrike Chicago Blakhawks blir finaleserien mot Tampa Bay Lightning den 13. gangen de spiller om Stanley Cup-trofeet. Klubben fra Illinois har vunnet sluttspillet fem ganger tidligere.

Lightning nektet Mats Zuccarello Aasens og New York Rangers sin andre finale på rappen. Floridalaget er i sluttspillfinale for andre gang etter å ha vunnet det sjuende oppgjøret i Madison Square Garden fredag.

Også Tampa Bay har vunnet den eneste finalen de har vært i tidligere. Det skjedde med 4-3 i kamper over Calgary Flames. og med den forrige New York Ranges-treneren, John Tortorella, ved roret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag