RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHL-stjerne roser Norge

LIKTE SEG: Scott Hartnell har gode minner fra tiden i Vålerenga.
LIKTE SEG: Scott Hartnell har gode minner fra tiden i Vålerenga. Foto: Russell Labounty (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Scott Hartnell vant NM med Vålerenga for ti år siden.

NEW YORK (Nettavisen): I år er det 10 år siden arbeidstvisten mellom spillerne og eierne gjorde at en hel NHL-sesong gikk i vasken. I den perioden bestemte mange av NHL-stjernene seg for å dra til Europa for å holde formen til partene kom til enighet. For Scott Hartnell falt valget på Norge og Vålerenga.

- Jeg likte det veldig godt. Jeg hadde bare hørt bare gode ting om Norge før jeg dro dit, og jeg leste meg selvfølgelig opp på ligaen. Jeg tror det var veldig lærerikt for meg å dra til et fremmed land, og bli kjent med en ny kultur, sier Hartnell til Nettavisen.

Hartnell var bare 22 år gammel, men allerede en etablert spiller på Nashville Predators. Kanadieren ble valgt som nummer seks i første runde i NHL-draften i 2000, og hadde allerede rukket å få med seg nesten 300 NHL-kamper før han satte kursen mot Norge.

- For utviklingen min som spiller så var det jo en mindre liga enn NHL, men jeg gjorde sakene mine bra og hadde mye moro der, sier Hartnell til Nettavisen.

Norgesmester
Hartnell noterte seg 29 målpoeng på 28 kamper i grunnspillet, og i sluttspillet produserte han enda bedre med 19 målpoeng på 11 kamper. Resultatet ble nok et norgesmesterskap for Vålerenga.

Flere år senere forteller Hartnell at han fortsatt holder kontakten med gamle lagkamerater.

- Jeg snakker fortsatt med noen av dem som Kenneth Larsen, og de som styrer laget som Jan Tore (Kjær). Veldig hyggelige typer som oppriktig brydde seg om meg, og om laget, sier Hartnell til Nettavisen.

Hartnell er blitt 32 år, og holder fortsatt formen. Denne sesongen har han 56 målpoeng for Columbus Blue Jackets. Etter Vålerenga-oppholdet ble det to år til i Nashville før han ble byttet til Philadelphia Flyers. Der ble han i syv år før han i fjor sommer ble byttet til Columbus.

Zucca-debut
Samme år som Hartnell tok en tur til Norge fikk en 17-åring ved navn Mats Zuccarello sjansen på A-laget til Frisk Asker. Hans første kamp kom mot nettopp Hartnell og Vålerenga.

- Han var jo NHL-spiller så det var ganske stort det. Jeg trodde jo aldri jeg skulle få spille mot ham akkurat den dagen der. Ganske kult, sier Zuccarello til Nettavisen.

Hartnell og Zuccarello har møtt hverandre flere ganger i NHL, men kanadieren ante ikke at de allerede hadde møttes på isen i Norge.

- Det visste jeg ikke. Jeg visste at han var fra Norge, men jeg visste ikke det der, sier Hartnell til Nettavisen.

Natt til tirsdag var det Rangers som trakk det lengste strået da de vant 4-3. Grunnspillet i NHL er inne i sin siste uke før sluttspillet begynner. Rangers er allerede kvalifisert, mens Blue Jackets ikke har muligheten til å gå videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere