Gå til sidens hovedinnhold

Nilsson holdt unna etter dramatisk innspurt i Davos

Sto imot både norske og amerikanske angrep.

Det holdt på å gå galt for Stina Nilsson helt på slutten av lørdagens sprint i Davos, men spurtkanonen klarte å holde seg på beina etter å ha vært ustø i siste sving.

Ledelsen svensken hadde inn på oppløpet var likevel nok.

Maiken Caspersen Falla spurtet godt, og var nesten oppe på siden av Nilsson, men måtte nøye seg med andreplassen. Målfotoet viste at seieren til Sveriges sprintyndling var udiskutabel.

Kikkan Randall fra USA sikret seg den siste plassen på seierspallen. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fem i finalen.

- Piggere

- Jeg så lagkameraten min, Teodor Pettersson, falle tidligere i dag, så jeg hadde veldig respekt for den siste svingen, forteller Nilsson i seiersintervjuet med arrangøren.

Overfor TV 2 sier hun føler storformen virkelig begynner å nærme seg.

- Det føles veldig bra denne helga og akkurat nå. Formen er veldig mye bedre, og jeg er piggere nå enn i Lillehammer, så det er flott.

Falla sa seg fornøyd med andreplassen.

- Jeg tar ut absolutt alt jeg kan. Jeg går for seieren i svingen der, og jeg synes jeg er tøff som prøver. Det var ikke noe mer å hente. Det ble veldig tett, men jeg er godt fornøyd, sier 27-åringen til TV 2.

Tre fra USA

Hele tre amerikanere, Jessica Diggins, Ida Sargent og veteranen Randall tok seg til finale mot Nilsson og den norske duoen Østberg og Falla.

Les mer: Ekspert advarer: - Hun må passe seg

I den første semifinalen skrudde Falla virkelig på turboen og satte resten av feltet på prøve. Nilsson var konkurrenten som svarte best, og da oppløpssida kom skled svensken forbi på de siste meterne.

Østberg ble fjerde løper i mål, men klarte en finaleplass på bedre tid enn andre såkalte «lucky loser»-utøvere sammen med Kikkan Randall.

Les også

Thingnes Bø knuste rivalen Fourcade i skyteduell

I den andre semien hadde Norge med den lille overraskelsen Thea Krokan Murud. 23-åringen fra Søre Ål imponerte både i prologen og kvartfinalen, men nådde ikke fram mot amerikanerne Sargent og Diggins i semien.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Mari Eide røk alle ut i kvartfinaleheatene.

Anne Kjersti Kalvå overtok fredag Marit Bjørgens plass på distansen, men måtte lørdag morgen trekke seg allerede før start på grunn av en lett forkjølelse.

Les også

Østberg nærmest råsterk Nilsson i Davos-prologen

Kommentarer til denne saken