RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Njåtun med norsk rekord: - Dette er mitt livs løp

SEIER: Ida Njåtun gikk et kjempeløp i Calgary.
SEIER: Ida Njåtun gikk et kjempeløp i Calgary. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ida Njåtun med seier i Calgary.

Ida Njåtun tok til tårene etter at hun søndag sikret den første norske distanseseieren på kvinnesiden i et allround-VM på skøyter siden 2000.

For 15 år siden var Edel Therese Høiseth raskest på 500-meteren under VM i Milwaukee. Søndag var det Njåtuns tur til å stå øverst på seierspallen som vinner av en distanse.

Njåtun suste inn til seier på 1500-meteren i Olympic Oval. 24-åringen smadret den norske rekorden da hun gikk inn til 1.52,71. Hun hadde den tidligere rekorden på 1.54,09.

- Det er mitt livs løp. Jeg følte meg bra og trodde jeg skulle gå bra, men at det skulle holde til toppen og at jeg skulle senke den norske rekorden med nesten halvannet sekund, var helt utrolig, sa Njåtun til NTB.

Askerjenta knuste alle konkurrentene på distansen. Nærmest var amerikanske Heather Richardson, 1,52 bak den norske jenta.

Trøblete sesong
Njåtun strålte etter seieren. Sesongen har vært preget av sykdom.

- Jeg følte at jeg trengte en opptur. Det har vært en litt trøblete sesong med mye sykdom. Det var helt vilt. Jeg gråt som bare det etter løpet og var helt ute av det. Det var en god følelse.

I sammendraget er Njåtun nummer fire, 13,76 bak ledende Richardson. Hun er drøye fem sekunder bak bronseplassen. Mesterskapet avsluttes med 5000 meter senere søndag.

- Nå skal jeg kose meg med denne følelsen. Jeg kjenner nok 1500-meteren i beina etterpå, men det tror jeg de andre gjør også, sa Njåtun.

Tre perser
Frida van Megen kom sist på 1500-meteren med 2.02,34. Hun endte sist i sammendraget, men kan glede seg over å ha satt personlig rekord i alle sine tre løp i VM-debuten.

- Det har vært kjempegøy, og jeg har prøvd å nyte alt. Jeg får med meg tre perser, sa hun til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere