RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GODT LØP: Ida Njåtun gikk et kjempeløp i Stavanger.
GODT LØP: Ida Njåtun gikk et kjempeløp i Stavanger. Foto: Jon Eeg (NTB scanpix)

Njåtun og Lorentzen knuste banerekordene

Skøyteløperne viser god form inn mot sesoongstarten.

Ida Njåtun gikk inn til 1.17,05 og knuste banerekorden på 1000-meteren i Sørmarka Arena lørdag. Det samme gjorde Håvard Lorentzen blant mennene.

Bergenseren ble klokket inn på 1.09,85 i sitt løp og var over sekundet bedre enn den gamle rekorden, mens Njåtun på sin side var halvannet sekund foran den gamle banerekorden i Stavanger.

- Det var mye som var veldig bra av det som ble presentert i dag. Jeg vil si at det var noen veldig gode resultater med Ida Njåtun og Håvard Lorentzen som enerne, sa landslagstrener Sondre Skarli til NTB.

Han mente de to hadde gått kjempesterke løp, men de var ikke de eneste som hadde god fart på skøytene.

- Sverre Lunde Pedersen vant klart og leverte et solid løp på 5000 meter, selv om ikke isen var maksimalt god. Det var nok mer is som passet sprinterne her i Stavanger denne lørdagen, og derfor er det grunn til framheve Sverres løp litt ekstra. Han vant en solid seier og kom inn til 6.24,20 på is som var litt i bløteste laget for langdistanser, mente landslagstreneren. Han slo fast at Sverre Lund Pedersen leverte solid og sikkert.

- Dette var jo uttagningsløp, var det flere som meldte seg på i kampen om verdenscupplasser?

- Nå skal vi ha løp i morgen (søndag) også, så vi får vurdere det etter at denne helgen er over, men det var flere som fikk vist at de har noe på gang. Jeg synes det jevnt over var et veldig positivt stevne vi gjorde unna i dag, sa Sondre Skarli til NTB. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere