RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok et surt VM-tap for Norge

SKUFFET: Lars Haugen måtte plukke fem pucker ut av nettet mot Slovakia. Etter kampen mislikte han TV 2s spørsmål om målene var for billige.
SKUFFET: Lars Haugen måtte plukke fem pucker ut av nettet mot Slovakia. Etter kampen mislikte han TV 2s spørsmål om målene var for billige. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norge tapte fortjent mot Slovakia.

NORGE - SLOVAKIA 2-5:

Onsdag kveld endte det med nok et norsk tap i ishockey-VM i Minsk. Slovakia ble for sterke og vant til slutt 5-2.

Det var helt forjent. Norge hang ikke sammen i forsvar og slapp slovakene altfor enkelt til på flere av baklengsmålene.

- Vi opptrer til tider junioraktig og uryddig. Vi visste at de er gode, og de straffet oss veldig hardt. Men det er svakt av oss å gi dem de sjansene de fikk. Det er trist at vi ikke viser oss frem fra en bedre side, sier keeper Lars Haugen til TV 2 etter kampen.

Steffen Søberg leverte en meget sterk debut i mål da Norge tapte 1-2 mot Sverige i Minsk tirsdag kveld, men onsdag var Haugen tilbake i buret.

- I dag fortjener vi ikke å vinne, mener han.

Irritert Haugen
En pussig episode oppsto da Haugen fikk et spørsmål av TV 2s kvinnelige reporter om noen av baklengsmålene var for billige.

- Mener du det, spurte han brydd tilbake til reporteren.

Det fikk Haugen kritikk for i hockeystudioet til TV 2 rett etterpå. Oilers-sjef Petter Thoresen ristet på hodet av den sure minen.

- Jeg synes han overreagerte da han ble spurt om han kunne ha tatt noen av målene. Han stilte heller kontraspørsmål tilbake, i stedet for å si at «mål nummer fem skulle jeg tatt». Når du får skryt hver gang Norge vinner, må du tåle å få noen spørsmål, sa Thoresen.

Ole Eskild Dahlstrøm tror Haugen var skuffet over tapet.

- Jeg tror han er forbanna, rett og slett. De leverte en dårlig defensiv prestasjon, sier Dahlstrøm.

Men håpet om kvartfinale lever fortsatt.

Frankrike neste
De fire beste lagene i gruppa går videre til kvartfinalene, og Norge har fortsatt gode muligheter til å komme seg videre. På nasjonaldagen 17. mai venter en meget viktig kamp mot Frankrike.

Slovakia har slitt tidligere i VM, og før kampen mot Norge sto dem bare med fattige ett poeng.

ANDRE STRAKE TAP: De norske gutta klarte ikke å hamle opp med Slovakia i Minsk onsdag kveld.

Selve kampen åpnet på verst mulig måte for de norske guttene. Allerede etter ett minutt satte Detroit Red Wings-spilleren Tomas Tatar inn kampens første scoring med en styring mellom skøytene til Alexander Bonsaksen.

Slo tilbake
En skikkelig vekker for Norge, og det tok ikke lang tid før vi slo tilbake. Nevnte Bonsaksen skjøt fra blålinja, pucken gikk via en slovakisk skøyte og i mål. Dermed var utligningen et faktum.

Men igjen skulle Norge få et drittmål imot. Passivt forsvarsspill førte til at Juraj Mikus fikk stå helt alene og styre pucken i mål, og dermed sto det 2-1.

Bursdagsbarnet Morten Ask (34) sørget for ny utligning med et skudd fra fem meter på pasning fra Ken André Olimb. Norge hadde flere gode muligheter til å ta ledelsen i overtallsspill utover i perioden, men det sto fortsatt 2-2 da lagene tok kveldens første pause.

Bukket under
Med 18 sekunder igjen av andre periode prikket veteranen Ladislav Nagy inn enda et ledermål for slovakene. Det skjedde etter en periode der Norge hadde slitt, og det var fortjent da scoringen kom mot slutten av perioden.

Med 12 minutter igjen å spille økte slovakerne ledelsen da Nagy scoret sitt andre for kampen. Da tok det ikke lang tid før Norge raknet totalt.

Minuttet senere satte Michel Miklik inn 5-2, og spikeren var for alvor hamret inn i den norske kista.
Norge gikk dermed på sitt andre strake tap i turneringen.

Tidligere i VM har de norske gutta vunnet mot Italia (3-0) og Danmark (4-3), og tapt mot Sverige (1-2).

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere