RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norendal vant slopestyle i X-Games

GULL: Silje Norendal vant gull i X-Games.
GULL: Silje Norendal vant gull i X-Games. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Avgjorde i siste omgang.

Snowboardstjernen Silje Norendal imponerte i alle tre omganger og sparte det beste til sist da hun vant kvinnenes slopestylefinale i vinter-X-Games søndag.

Se hele vinnerløpet nederst i saken.

Norendal måtte slå hjemmefavoritt Jamie Andersons poengsum på 91.33 i sin siste omgang, og gjennomførte med bravur. Kongsbergjenta kjørte et nærmest feilfritt løp, og endte til slutt opp med poengsummen 93.66. Christy Prior ble nummer tre, med poengsummen 89.33.

Taklet presset
Norendal var strålende fornøyd med å vinne gull. På spørsmål i målområdet fra X-Games egen utsendte om hva hun synes om søndagens løp forklarer hun at det var en veldig morsom opplevelse å ta gullet.

- Hvor vant du dagens løp?

- Jeg vet ikke. Jeg synes rail-kjøringen min var ganske bra.

- Ganske bra?, utbrøt intervjueren, tydelig bestemt på at det var mer enn bare ganske bra.

- I førsteomgang kjørte jeg ikke helt rent, så jeg forsøkte å rette opp det i siste omgang, og det gikk bra, sa Norendal videre til intervjueren.

Kongsbergjenta har ofte slitt med nervene i forbindelse med store konkurranser, men søndag taklet hun nervene perfekt, til tross for å være regjerende gullvinner.

- Jeg forsøker å ikke tenke på presset som er her. Finalen var av høyt nivå, og jentene kjørte veldig bra. Dette var vel første gang det ble satt niere (900 grader rundt) her i Aspen av kvinner, så det var veldig gøy, forklarte gullvinneren.

Gjennom snowboardforbundet sier Norendal at hun er strålende fornøyd med gullet.

– Nå har jeg det kjempebra. Jeg hadde ikke trodd det selv. Det var veldig deilig å sette det første runet. Jeg roet meg litt ned, i hvert fall midlertidig. Jeg ble veldig nervøs igjen før sisterunnet. Da var kameraene på meg og Jamie hele tiden på toppen. Da jeg landet runet måtte jeg bare strekke armene i været. Jeg var bare veldig fornøyd med å lande alle tre runene, sier hun.

Fornøyd landslagstrener
Landslagstrener Thomas Harstad var strålende fornøyd med Norendals prestasjon i Aspen.

- Dette er helt fantastisk. Hun tar sitt tredje strake gull, og det er spesielt imponerende på en dag som dette når det er så høyt nivå, sier landslagstrener Thomas Harstad til NTB på telefon fra Aspen.

Han har nettopp stått i målområdet og tatt imot gullvinneren fra Kongsberg. Harstad kan fortelle om en snowboardstjerne som er helt i ekstase over gullmedaljen.

- Hun har nok ikke skjønt det helt selv ennå, sier Harstad.

Tre gode omganger
Alle de tre løpene til Norendal var av høy klasse søndag. I den første omgangen presterte hun til en score på 90.66, mens det i andre omgang ble 90.33. På grunn av Andersons supre andre-løp, hvor hun fikk hele 91.33 poeng, var alt opp til Norendal selv da hun stod på toppen av slopestyle-løypa i Aspen. Som siste deltaker ut kjørte hun dagens beste løp, og dommerne belønnet henne med seierscoren på 93.66.

Den norske snowboard-jenta forsvarte dermed sitt X-Games-gull fra i fjor. Hun har også vunnet X-Games-gull i Tignes i 2013.

Ståle Sandbech tok sølvet i mennenes slopestyle.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere