RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GOD START: Kenneth Gangnes har begynt å konkurrere igjen.
GOD START: Kenneth Gangnes har begynt å konkurrere igjen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Norge bare slått av Polen i laghoppingen i SGP-premieren

Sist oppdatert:
Anders Fannemel, Robert Johansson, Kenneth Gangnes og Daniel-André Tande hadde bare Polen foran seg i fredagens lagkonkurranse i Sommer Grand Prix.

Norge ledet etter første omgang etter at Fannemel (127,5 meter) Johansson (128,5), Gangnes (121) og Tande (126,5) hadde hoppet. De var 7,6 poeng foran hjemmenasjonen Polen, mens Slovenia lå på tredjeplass.

I annen omgang landet Fannemel på 126, Johansson hoppet 123,5, Gangnes 127,5 og Tande på 125 meter.

Den norske ledelsen krympet sakte, men sikkert fram til da Gangnes hadde hoppet for annen gang. Da var ledelsen på 6,4 poeng, men Dawid Kubacki slo til med 133,5 meter og plutselig var polakkene i tet med 7,5 poeng foran det siste hoppet. Det skilte 12,2 poeng mellom de to lagene til slutt.

Høyere nivå

– Det er ganske mye høyere nivå på oss enn det har vært trening, så det er positivt, sa Tande på hoppernes Facebook-side.

– Det var jo ikke konkurranse før i dag, så det er deilig å få det til igjen. Det er positivt, sa Anders Fannemel.

– Vi er selvsagt godt fornøyd med 2.-plassen og satser på at vi skal bruke dette resultatet til å bygge på videre. Anders og Robert hopper godt i forhold til hva man har sett av dem tidligere i år. Kenneth gjør en fin figur i sin første skikkelig konkurranse etter skaden. Daniel har mye bedre hopping inne enn det han klarte å ta ut, slår sportssjef Clas Brede Bråthen fast i en SMS.

Moro å være tilbake

– Det er moro å være tilbake på dette nivået igjen, sa Gangnes som fikk hele forrige sesong ødelagt etter at han skadet kneet for tredje gang i fjor sommer.

Piotr Zyla, Kamil Stoch, Dawid Kubacki og Maciej Kot hoppet på det polske laget. Tredjeplassen gikk til Tysland med Andreas Wank, Karl Geiger, Andreas Wellinger og Stephan Leyhe. De gikk forbi Slovenia i det siste hoppet.

– Vi gratulerer Polen med seieren på hjemmebane. Nå gleder vi oss til i morgen, sa Bråthen.

Lørdag er det individuell konkurranse i den samme storbakken.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere