Italia ledet gjennom store deler av søndagens verdenscupstafett i Hochfilzen, men på sisteetappen ble duellen om seieren en kamp mellom Sverige og Norge.

Svenskenes Sebastian Samuelsson bommet med to skudd på siste skyting, og så ut til å miste hele forspranget til Norge. Men den unge svensken hentet seg inn da han han måtte begynne med ekstraskuddene.

Vetle Sjåstad Christiansen skjøt ned alle blinkene, men klarte ikke helt å tette luka. Samuelsson holdt et høyt tempo på resten av etappen sin. Det var nok til å fullføre 3,6 sekunder foran Norges lag.

Les mer: Fall og sekunddrama da de norske mistet seieren

Dermed tok OL-vinnerne fra Pyeongchang en ny gjev seier. De tre første nasjonene ble faktisk som i Sør-Korea forrige sesong. Sverige triumferte foran Norge og Tyskland.

Manglet superstjernen

Christiansen fikk ansvaret med å gå sisteetappen for Norge, som stilte uten Johannes Thingnes Bø på laget. Geilo-skiskytteren fikk den oppgaven dagen etter å ha kapret sin første pallplass i verdenscupen individuelt.

26-åringen kappet ned avstanden, men måtte strekke våpen mot Sveriges ankermann til slutt.

Lars Helge Birkeland gikk en flott førsteetappe for den norske kvartetten, og kom seg av gårde uten ekstraskudd både på liggende og stående skyting.

Birkeland var riktignok heldig med flere kanttreff høyt i blinkene på liggende, men gjennomføring av etappen deretter sto til et høyt terningkast. Norge vekslet halvminuttet etter ledende Sveits, sammen med flere andre nasjoner.

Henrik L'Abée-Lund bommet på det første skuddet sitt i liggende på etappe to, og han fikk ytterligere trøbbel på den stående. Han misset på hele tre av de første fem skuddene, men tok seg kraftig sammen og unngikk strafferunder.

Norsk-svenske overtok teten

Tarjei Bø ble sendt ut på tredjeetappen med 26,7 sekunder fram til teten. Norge var på det tidspunktet bare nummer åtte. Bøskjøt fullt hus på liggende uten problemer og skøytet ut på femteplass med los på lagene foran.

Fem lag kom samlet til stafettens sjette skyting, men det var bare Sveriges norskfødte mann på etappen, Torstein Stenersen, som skjøt ned fem blinker på første forsøk. Bø bommet to ganger og måtte dermed tåle at det ble en luke på knappe 20 sekunder fram til Italia og Sverige.

Vetle Sjåstad Christiansen gjorde det han kunne for å føre Norge til topps. Det holdt bare nesten.