*Nettavisen* Sport.

Norge er VMs mest utviste lag

AVSLUTTET MED TAP: Lars Haugen, Daniel Sørvik og lagkameratene er ferdigspilt i VM.

AVSLUTTET MED TAP: Lars Haugen, Daniel Sørvik og lagkameratene er ferdigspilt i VM. Foto: Michal Cizek (Afp / NTB scanpix)

Mest utvist og dårligst til å spille i undertall - det er ingen vinneroppskrift.

Norges ishockeylag avsluttet VM i Tsjekkia med 2-3-tap for Hviterussland etter igjen å ha blitt hardt straffet i undertall.

Seier til hviterusserne betyr at de er klar for kvartfinale. Det var klart før kampen startet at Norge ikke kom dit uansett utfall i CEZ Arena i Ostrava tirsdag.

Norge er den nasjonen som har pådratt seg flest tominuttere i løpet av grunnspillet i elite-VM, og det er laget også blitt hardt straffet for. Norge er også laget med svakest undertallsprosent.

Slik ble det også mot Hviterussland tirsdag. Det hjalp lite å være like god og bedre i spill fem mot fem, når over- og undertallsspill blir så utslagsgivende.

- Vi førte kampen, men scoret kun to mål, og vi ble hardt straffet for våre utvisninger. Alt i alt synes jeg vi gjorde et godt mesterskap. Vi gjør det godt ut fra forutsetningene, sa landslagstrener Roy Johansen til MAX.

1-2-3

0-1-scoringen til Hviterussland kom etter 7.29 minutter. Da spilte hviterusserne med én mann mer på isen etter at Morten Ask ble utvist minuttet før. Målet sto kapteinen Alexej Kaljutsjnij bak. Det var Hviterusslands annen scoring i powerplay i løpet av mesterskapet.

Den tredje og fjerde kom midtveis i 2. periode. Først scoret Dmitrij Korobov etter 29.01 minutter da Alexander Bonsaksen var ute med to minutter, og 0-3 kom bare tre minutter senere ved Andrej Kostitsyn. Da var det kaptein Ole-Kristian Tollefsen som var sendt i fryseboksen.

Alle de tre målene kom fra lagets effektive 1. rekke. Ingen nasjoner har hatt en mer målkåt rekke så langt i mesterskapet.

Norges første redusering til 1-3 kom bare 17 sekunder senere. Patrick Thoresen gjorde sitt fjerde mål i mesterskapet. Igjen var det rekkekamerat Mathis Olimb som assisterte.

Det var den kommende Jokerit-spillerens sjuende assist i løpet av de sju kampene Norge fikk i mesterskapet i Tsjekkia.

Sikret

2-3 kom etter drøye fem minutters spill i 3. periode. Unggutten Mattias Nørstebø sendte i vei et håndleddsskudd som han ble kreditert for. Det var 19-åringens tredje scoring i CEZ Arena. Nok en gang var Mathis Olimb assistent, og det samme var Patrick Thoresen.

Norge møtte også Hviterussland i to treningskamper helgen før VM startet. Den første ble tapt 1-5, mens det ble seier 3-2 i den siste.

Denne gangen ble det et nytt tap mot nasjonen som mønstret en tropp med hele ti spillere fra Dinamo Minsk. Det har vært klubben til Lars Haugen siste sesongene. Haugen skal spille for Färjestad i SHL kommende sesong.

Norge var sikret fortsatt plass i elite-VM før den siste kampen tirsdag. Samtidig var laget også uten sjanse til å nå kvartfinalen.

For Norges del handlet det derfor ikke så mye om årets VM, men mer om rangeringspoeng og kommende OL-kvalifisering. Jo bedre rangert, jo lettere motstand i den kommende OL-kvalifiseringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.