*Nettavisen* Sport.

Norge klar for VM-finale etter drama

NERVEPIRRENDE: Skip Thomas Ulsrud ledet Norge til den andre seieren på rappen over stormakten Canada i nattens skillekamp om den første finaleplassen. Foto: Mark Blinch (Reuters / NTB scanpix)

Storspill sikret nytt oppgjør om gullet for tittelforsvarerne.

04.04.15 10:30

Skip Thomas Ulsrud og de norske curlingherrene slo Canada i en nervepirrende semifinale i VM fredag og sikret seg dermed en plass i søndagens finale.

Tittelforsvarer Norge og Canada endte på de to første plassene i grunnspillet og møttes dermed i kampen om den første finaleplassen.

Norge slo Canada komfortable 9-3 i grunnspillet, men semifinalen ble mye mer spennende, med noen virkelige toppsteiner, ikke minst fra lagkaptein Ulsrud.

- Det føles veldig godt å vinne en så jevn kamp. Ingen av lagene fikk et skikkelig forsprang, og jeg måtte sette en veldig viktig stein i sjuende omgang, sa Ulsrud etter at finaleplassen var i boks.

Presisjon

Både i den sjuende og niende omgangen avgjorde Ulsrud med hårfine sistesteiner som sikret to poeng, og det sto 6-5 før den tiende og i utgangspunktet avgjørende omgangen.

Canada hadde muligheten til å sikre seieren da Pat Simmons med den siste steinen forsøkte å kapre to poeng ved å slå inn en stein i boet, men hjemmenasjonen måtte nøye seg med ett poeng. Dermed var det klart for en ellevte omgang.

Norge hadde sistesteinen og spilte kontrollert. Ulsrud sørget til slutt for det ene poenget de trengte for å sikre seg seier 7-6 og finaleavansement.

Ulsrud varslet etter kampen at han og resten av laget skal lade godt opp til finalen.

- Nå har vi en dag fri, og jeg tror vi skal ha gode sjanser, sa han.

Tiende seier

Norge fikk ni seirer og kun ett tap i grunnspillet, det samme som Canada. Men Norge var førsteseedet, og startet derfor med sistestein i semifinalen.

Canada får som taperen av semifinalen mellom de to toppnasjonene en ny sjanse til finaleplass i en ny semifinale mot vinneren av oppgjøret mellom tredje- og fjerdeplassen - Sverige eller Sveits.

Det norske laget er tittelforsvarere etter å ha slått Sverige med 8-3 i fjorårets finale.

Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae og Torger Nergård er andre norske spillerne på laget ved siden av skip Ulsrud. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.