*Nettavisen* Sport.

Norge mistet stafettronen i VM

MEDALJEKAMP: Johannes Thingnes Bø vekslet med ankermann Emil Hegle Svendsen på andreplass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Tyskland for sterke også blant gutta.

14.03.15 19:37

For første gang på siden 2008 klarte ikke Norge å ta hjem VM-gullet i stafett for menn. Isteden ble det sølv til den norske kvartetten.

Simon Schempp gikk Tykland inn til en komfortabel seier foran Norge. Dermed vant tyskerne en VM-stafett for første gang på elleve år.

15 sekunder skilte ned til Norges lag, mens ytterligere 18 sekunder var forspranget fra våre utvalgte og ned til Frankrike på bronseplass.

Ole Einar Bjørndalen gikk en flott førsteetappe for Norge og vekslet med Tarjei Bø i knapp ledelse foran Frankrike.

Storebror Bø fylte den første skyteserien sin og gikk ut like bak Tyskland. På den stående skytingen ble det imidlertid mer trøbbel for Tarjei Bø.

- Synd

Etter fire treff, måtte han ha ytterligere fire skudd på å få ned den siste blinken. Med det var Norge nede på sjuendeplass, etter fire skytinger.

Bø klarte likevel å gå Norge oppover igjen. Ved veklsing med lillebror Johannes Thingnes Bø hadde Norges andremann ført laget opp til femteplass, med elleve sekunder opp til ledende Tyskland.

- Det var synd det ble så mange bom og jeg er litt skuffa. Jeg kjente skikkelig på nervene på de siste skuddende der, sier Tarjei Bø til NRK.

- Jeg ville jo gi Johannes et forsprang. Jeg hadde spart meg og hadde masse krefter igjen på siste runden, sier storebror Bø.

Stabile tyskere

Lillebroren brukte ikke lang tid på å gå Norge opp i teten sammen med tyskerne. Begge skjøt fulle hus på liggende, i likhet med Tsjekkia og Sveits som fulgte under ti sekunder bak.

Johannes Thingnes Bø fikk derimot problemer på sin andre tur inn på standplass. Der startet han med to bomskudd, før han tok seg sammen, og passerte ut 16 sekunder bak Tyskland.

Forspranget var et sekund mindre da Emil Hegle Svendsen ble sendt ut på siste etappe. Etter å ha fylt den første skyteserien falt trønderen på vei ut fra standplass.

Norge tapte noen sekunder på det, men dessverre for laget var det uansett litt for langt opp til gullet.

Tyskland måtte bruke et ekstraskudd på siste stående, men da Svendsen også bommet var det meste avgjort. Norge klarte ikke å nærme seg nok til at det ble skikkelig spennende i gullkampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.