Norsk herreduo står over verdenscuprenn

Didrik Tønseth (23) og Ola Vigen Hattestad (32) går ikke verdenscuprennene i langrenn i Davos til helgen.

Didrik Tønseth (23) og Ola Vigen Hattestad (32) går ikke verdenscuprennene i langrenn i Davos til helgen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Didrik Tønseth (23) og Ola Vigen Hattestad (32) går ikke verdenscuprennene i langrenn i Davos til helgen.

19.12.14 10:34

Tønseth har trøblet med magen den siste uken. Det er synd for 23-åringen fra Byåsen i Trondheim. Tønseth har hatt en knallsterk start på sesongen, og sist helg kom han på 2.-plass bak Martin Johnsrud Sundby i 15 kilometer klassisk i Davos.

Lørdag var målet til Tønseth en plass topp 10 på 15-kilometeren i fri teknikk.

– Didrik har hatt vondt i magen. Vi var en stund redd for at han hadde problemer med blindtarmen, men det var det ikke. Han har vært til sjekk på sykehuset, men de fant ingenting, og han er tilbake i trening, sier langrennssjef Åge Skinstad i Norges Skiforbund til NTB.

Forkjølet

Det er også bestemt at Pål Golberg ikke går lørdagens 15 kilometer. Han sparer seg til søndagens sprint i fri teknikk. Anders Gløersen og Simen Andreas Sveen går inn på laget til lørdag.

Søndagens sprint går uten Ola Vigen Hattestad, som ble slått ut i semifinalen i Davos sist helg.

– Ola er forkjølet, og vi jobber med å få sendt ham hjem til Norge.

Regjerende olympisk mester Hattestad har hatt en tung innledning på sesongen.

– I dag er det minus 1 grad her, og føret er så skarpt som det kan få blitt etter at det kom litt pyntesnø ned fra himmelen torsdag, sier Skinstad.

Sykdomsfritt

I kvinneleiren er det ingen sykdom. Maiken Caspersen Falla går ikke lørdagens 10 kilometer i fri teknikk, og i hennes sted er trønderjenta Maria Strøm Nakstad hentet inn på laget.

Disse går lørdagens renn for Norge:

Menn: Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe, Anders Gløersen, Finn-Hågen Krogh, Simen Andreas Sveen, Chris Jespersen, Simen Østensen, Petter Northug.

Kvinner: Therese Johaug, Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga, Martine Ek Hagen, Heidi Weng, Maria Strøm Nakstad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag