*Nettavisen* Sport.

Norsk nedtur i lagkonkurransen: Fannemel disket

DISKVALIFISERT: Anders Fannemel ble diskvalifisert i lørdagens lagkonkurranse i Klingenthal. Foto: Jens Meyer (Ap)

Skuffende start på sesongen for de norske hopperne.

21.11.15 20:14

Det så lenge lovende ut for de norske hopperne i lagkonkurransen i Klingenthal lørdag ettermiddag.

Johann André Forfang, Anders Fannemel og Tom Hilde hadde alle levert brukbare hopp i den første omgangen, noe som gjorde at Norge lå på tredjeplass etter at tre av fire norske hoppere hadde satt utfor hoppbakken.

Men så dukket den skuffende meldingen opp på TV-skjermen; Anders Fannemel, som hoppet som Norges nummer to, hadde blitt diskvalifisert på grunn av feil med hoppdressen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET: Anders Fannemel legger ikke skjul på at han er skuffet over å ha blitt disket i lørdagens lagkonkurranse i Klingenthal. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Skuffet Fannemel

Til Nettavisen forteller en skuffet Fannemel hva som var årsaken til diskvalifikasjonen.

- Dressen min var for stor rundt kneområdet. Jeg stod kanskje litt dårlig da de gjennomførte testen, men dressen var for stor, så det var riktig av FIS å diske meg, sier Fannemel til Nettavisen.

Han legger ikke skjul på at det var tungt å få beskjeden.

- Når jeg innser at det ikke er innenfor, så blir jeg veldig skuffet over meg selv. Det hadde vært en ting om det var en individuell konkurranse, men når det går utover de andre er det ekstra kjipt. Vi har jo lyst til å kjempe i toppen av nasjonscupen, og nå fikk vi en dårlig start på grunn av meg, forteller den norske landslagshopperen.

Fannemel er imidlertid takknemlig for måten lagkameratene har taklet nedturen.

- De burde ha kjeftet på meg, men de har bare vært greie med meg. Det at man kan bli diskvalifisert er noe som kan skje i skihopping, så de har forståelse for det, sier Fannemel.

Hopperen fra Hornindal forteller nå at støtteapparatet er i gang med å justere dressen slik at han blir klar til den individuelle konkurransen søndag.

- Krise

Det var ikke bare Fannemel som var skuffet lørdag. Også NRKs ekspert Johan Remen Evensen synes det var trist å se de norske hopperne ryke ut av konkurransen.

- Det er krise, sa NRKs ekspert Johan Remen Evensen.

– Det er strenge krav til at dressen skal tilpasses kroppen og hverken være for stor eller for trang. Dette er en ordentlig smell for Norge, sa ekspertkommentatoren.

Evensen mener det er Fannemel som har ansvaret for at utstyret er i orden.

- Mange tenker nok at dette er svakt av støtteapparatet og Fannemel, men det det nok ingen andre å skylde på enn Fannemel, sa eksperten.

Fannemel hadde gjort et bra hopp på 130,5 meter, men uten hans poengsum, måtte det norske laget nøye seg med en skuffende 9. plass i den første omgangen. Det resulterte i at nordmennene ikke gikk videre til finaleomgangen.

Tyskland vant til slutt årets første konkurranse foran Slovenia og Østerrike.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag