Gå til sidens hovedinnhold

Norsk OL-håp fraktet til sykehus

Helene Olafsen slo hodet på trening.

Snowboarderen Helene Olafsen slo hodet under trening i OL-løypa fredag, men 23-åringen kan blir klar til søndagens konkurranse.

Olafsen er norsk medaljehåp i snowboardcross. Hun skadet seg under den første treningsøkten i ekstremparken i Roza Khutor, men har trolig ikke pådratt seg noen alvorlige skader.

- Det går bra med henne. Hun kan ha fått en strekk i nakken og har et skrubbsår i pannen, men hun har ikke pådratt seg hjernerystelse, sier trener Ross Hindman til NTB.

Oppegårdjenta ble fraktet på båre ned løypa og til sykestua på arenaen. Siden dro hun til det lokale sykehuset for videre undersøkelser.

- Det høres ut som det går bra. Hun tåler en trøkk den jenta der, sa Stian Sivertzen, som stiller i mennenes boardercross.

Lettet trener
Kvinnenes OL-konkurranse i snowboardcross avvikles søndag. Hindman tror Olafsen kan bli klar til rennet så lenge undersøkelsene viser at det ikke dreier seg om en alvorligere skade.

- Vi gjør fortsatt alle forberedelser og gjør oss klare til at hun skal kunne kjøre. Jeg er lettet. Jeg så flere jenter som falt på samme sted, men det er ikke et dårlig sted, fortalte treneren.

Hindman mener OL-løypa er bra.

- Jeg liker løypa veldig bra, og den er bedre enn i fjor. Det er et av hoppene som må bli litt lengre, men det var ikke der hun falt.

Skadeproblemer
I Vancouver-OL for fire år siden var Olafsen en av favorittene, men hun falt i finalen og kom på 4.-plass.

Hun har slitt med skader de siste årene. Hun pådro seg beinbrudd i 2011 og har også hatt et par stygge kneskader.

Denne sesongen har hun to tredjeplasser i verdenscupen som beste resultat. Hun har også en bronse fra X-Games i vinter. (©NTB)

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?