RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk seier på skiskytterstafetten

GOD ETAPPE: Emil Hegle Svendsen ga Johannes Thingnes Bø et godt utgangspunkt.
GOD ETAPPE: Emil Hegle Svendsen ga Johannes Thingnes Bø et godt utgangspunkt. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norge vant fredagens skiskytterstafett i Ruhpolding.

Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø gikk helt til topps på fredagens skiskytterstafett i Ruhpolding.

Frankrike tok andreplassen, mens Russland ble nummer tre.

- God kontroll

Ankermann Johannes Thingnes Bø gikk ut i følge med Italia og Frankrike og hadde ingen problemer med å parkere konkurrentene.

- Jeg hadde et knallbra utgangspunkt. Det var mye bra i dag, og heldigvis hadde jeg bra forsprang på de beste lagene. Jeg var ikke helt i slag i dag, sa ankermann Thingnes Bø til NRK etter stafetten.

- Jeg hadde god kontroll, men hadde jeg gått med de aller beste, skulle jeg fått kjempe hardt i dag, sa ankermannen videre.

Det norske laget, som brukte sju ekstraskudd til sammen, var 24,9 sekunder foran Frankrike. Russland tok tredjeplassen 53,4 sekunder bak.

Det er fjerde året på rad at de norske skiskyttergutta vinner stafetten i Ruhpolding. Norge stilte med trolig sitt sterkeste lag, og det som fort kan bli OL-laget.

I tet fra start

Birkeland måtte bruke ett ekstraskudd på liggende skyting og gikk ut 4,5 sekunder bak de beste. På stående skyting brukte sørlendingen flotte 18 sekunder på å banke ned de fem blinkene. Han leverte en solid søknad om en plass på laget i OL-stafetten.

Han sendte Tarjei Bø ut til delt ledelse. Bø måtte bruke tre ekstraskudd på liggende skyting, men fikk ned alle blinkene i første forsøk på stående. Han gikk ut i delt ledelse med østerrikeren Simon Eder. Også Italia med sterke Lukas Hofer var med i tetstriden.

Svendsen på tredje etappe skjøt en veldig flott liggende serie uten bom. På stående skyting måtte trønderen bruke ett ekstraskudd. Bakfra kom Frankrike og Martin Fourcade med italienske Dominik Windisch i hælene.

De tre kom samlet inn til siste veksling. Ut på siste etappe hadde franskmennene ikke fullt så rutinerte Antonin Guigonnat, mens Italia hadde Thierry Chenal.

Yngstebror Bø slo til fra start og hadde fått en solid avstand inn mot liggende skyting. Han skjøt en kontrollert og god serie uten feil, og han kunne gå ut med en ledelse på 26,3 sekunder. Inn til siste stående var avstanden økt til nærmere 40 sekunder.

Uten press på standplass måtte han likevel bruke to ekstraskudd etter en ujevn serie. Franskmannen gikk ut bare 17 sekunder bak, men seieren var aldri truet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere