RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk sensasjon overrasket alle

GOD: Espen Lysdahl var Norges største lyspunkt i Åre søndag.
GOD: Espen Lysdahl var Norges største lyspunkt i Åre søndag. Foto: Mitchell Gunn (AllOverPress)
Sist oppdatert:
Og Sebastian Foss Solevåg kjørte seg opp 19 plasser!

Etter at Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Haugen kjørte ut i førsteomgangen, var Espen Lysdahl det eneste norske lyspunktet i Åre, etter at han kjørte inn til en 11. plass i førsteomgangen, bare 1,16 sekund bak Felix Neureuther, som ledet etter første omgang.

Lysdahl har aldri før vært topp 10 i verdenscupen, og har de seneste årene gått fra å være fartsutøver til å bli mer slalåm-spesialist.

Lysdahl kjørte også en meget god andre omgang, og overraskelsesmannen ble nummer 9, bare 1,40 sekund bak Marcel Hirscher på førsteplass.

Kjempefornøyd
Lysdahl var strålende fornøyd etter rennet.

- Fantastisk bra. Jeg er kjempefornøyd. Det meste stemte, egentlig. I alle fall i første omgang, og andre omgang var godkjent. Men jeg har mer på laget, sa han til NRK etter rennet.

- Det er kjipt at tre av gutta ryker i første omgang, men for min egen del var det en veldig bra mulighet. Det var gode forhold, og jeg utnyttet muligheten ganske bra, sa han.

Sebastian Foss Solevåg var nummer 30 etter førsteomgangen, noe han var langt fra fornøyd med.

Og det var en meget revansjesugen Foss Solevåg som dunket til med en vanvittig andreomgang.

Han kjørte seg opp hele 19 plasser etter en utrolig prestasjon i andreomgangen, og han ble nummer 11 til slutt, 1,53 sekund bak Hirscher.

Foss Solevåg uttalte etter førsteomgangen at han ikke skjønte hvordan han kunne komme over to sekunder bak tyskeren i førsteomgangen, fordi han selv hadde en god følelse.

Godkjent pluss
Men han var mer positiv etter å ha kommet i mål i den andre omgangen.

- Andreomgangen er jeg veldig fornøyd med. Jeg er overrasket over at Calle Lindh var så langt foran. Han må ha hatt sitt livs beste omgang, sa Foss Solevåg i et intervju med NRK etter å ha kjørt andre omgang.

- Jeg er veldig fornøyd, sa Foss Solevåg.

Neureuther ledet etter førsteomagngen, men måtte til slutt se seg slått av Hirscher, som kjørte en meget sterk andre omgang. 

Alexander Khoroshilov fra Russland ble nummer tre.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere