*Nettavisen* Sport.

Norsk sliteseier over Frankrike

SLITESEIER: Robin Dahlstrøm i duell med Jonathan Janil under landskampen i hockey mellom Norge og Frankrike. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Hockeygutta slet mot antatt enkel motstand.

06.11.15 22:01

Norge kom fra solide 4-0 torsdag, mens Frankrike kom fra 0-6-tap mot Danmark. Alt skulle tilsi en enkelt norsk match, men det endte «bare» med en 4-2-seier.

Norge fikk en knallstart på fredagens kamp. Robin Dahlstrøm gjorde det alt riktig da med stort tempo på skøytene skar igjennom et par franske backer, før han sendte pucken i mål med en frekk backhand. Dahlstrøm har vært en av formspillerne i hjemlig serie.

- Det var ikke noe finspill i dag, men det holdt til tre poeng. Frankrike spilte mer fysisk enn ungarerne, og de spilte litt på grensen hele tiden, sa Dahlstrøm til TV 2.

Passivt

Bortsett fra den gode åpningen var det lite å rope hurra for resten av perioden. Franskmennene var ute etter å revansjere torsdagens 0-6-tap mot Danmark. Deres pågående og offensive spill gjorde at de norske spillerne virket passive.

Det var ikke helt patent forsvarsspill da Frankrike fikk utligne. Jordann Perret fikk uhindret stå foran mål, og han styrte pucken inn i mål bak Steffen Søberg.

Det norske spillet bedret seg mange hakk i midtperioden, og de franske spillerne måtte etter hvert ty til mange ulovligheter.

- Vi var litt pinglete i 1. periode, men det bedret seg heldigvis resten av kampen. Vi har ikke prioritert spesialspillet vårt til denne turneringen ettersom vi mangler så mange spillere som utgjør den biten i et VM, sa assistenttrener Knut Jørgen Stubdal.

Frankrike slapp inn fem av sine seks mål i undertall mot Danmark torsdag, men det norske overtallsspillet sto ikke helt i stil.

Det skulle imidlertid lykkes for vertene da Mats Larsen Mostue banket inn et håndleddsskudd. Mostue var en av mange spillere som fikk sjansen til å prøve seg i denne turneringen på grunn av forfall. Oilers-spilleren fra Hamar presenterte seg med sin flotte scoring.

- Det var godt å sette den. Det er harde tak med mye overtall- og undertallsspill hele tiden, sa Mostue til TV 2.

Har imponert

Alexander Reichenberg har imponert for Storhamar i mesterligaen denne sesongen. Lillehammergutten gjorde 3-1 i et nytt overtall i 3.-perioden.

Kort etter kunne franskmennene redusere til 2-3 ved Florian Chakiachvili.

Robin Dahlstrøm var et stort lyspunkt på det norske laget, og Lørenskog-spilleren punkterte kampen med sin 4-2-scoring. Fulltrefferen gikk rett i krysset.

Norge avslutter mot Danmark lørdag. Danskene slo Ungarn 2-1 fredag. Kampen måtte avgjøres på straffer.

Norge manglet brødene Mathis og Ken André Olimb i kampen mot Frankrike. De fikk fri etter torsdagens kamp og har begge reist tilbake til Finland og Tyskland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.