Norske håp skjøt bort vinnersjansen

NÆR SEIEREN: Emil Hegle Svendsen fikk det ikke helt til å stemme i det avgjørende øyeblikket på siste skyting.

NÆR SEIEREN: Emil Hegle Svendsen fikk det ikke helt til å stemme i det avgjørende øyeblikket på siste skyting. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp / NTB scanpix)

Martin Fourcade triumferte igjen.

07.12.14 14:45

Sviktende skuddserier på de stående skytingene førte de norske skiskytterne ut av seierskampen på søndagens 12,5 kilometer jaktstart i Östersund.

Frankrikes Martin Fourcade vant for andre gang på like mange dager.

Ole Einar Bjørndalen skjøt bort seierssjansen sin på den tredje skytingen. Slovenias Jakov Fak ledet på det tidspunktet klart, men pådro seg en strafferunde.

Med fullt hus kunne Bjørndalen dermed ta en komfortabel ledelse, men vetaranen ble stående for lenge etter tre treff på de tre første skuddene.

Kostbare bomskudd

Det førte til to bom og mange konkurrenter forbi i skisporet.

- Det var vanskelig å skyte stående i dag. Jeg måtte «fighte» med vinden og prøvde å få kontroll igjen. Det var ikke helt bra, men jeg prøvde så godt jeg kunne, oppsummerte Bjørndalen overfor NRK.

Historien gjentok seg med norske øyne på den siste av fire skytinger, dog uten at det ble brukt for lang tid.

Fredagens sprintvinner, Martin Fourcade, førte an inn på standplass sammen med Jakov Fak. Begge bommet én gang og måtte ta en strafferunde.

(artikkelen forsetter under bildet)

MISSET: Ole Einar Bjørndalen (bildet) var med i tetkampen på søndagens jaktstart i Sverige. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp / NTB scanpix)


Emil Hegle Svendsen kunna da ta seg helt opp i teten med fullt hus. Trønderen skjøt ned de fire første skuddene raskt, men bommet grovt på det siste.

God Svendsen-avslutning

Dermed ble det en ny og kontrollert seier til Martin Fourcade. Franskmannen hadde ti sekunders avstand til russiske Anton Sjipulin over målstreken.

Svendsen gikk raskt på sisterunden, men gikk etter hvert tom for krefter. Han måtte kjempe for tredjeplassen på oppløpet, men holdt unna for fire rivaler rundt 26 sekunder bak Fourcade.

Alexander Os ble nummer åtte, mens Ole Einar Bjørndalen tok 10.-plassen søndag.

Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen fulllførte som 14. og 15. beste i mål, mens Johannes Thingnes Bø endte på 30.-plass.

Svendsen leder fortsatt verdenscupen sammenlagt. Med 144 poeng har han 24 poeng ned til Fourcade på andreplassen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.