RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug: - Det funderer jeg litt over

Petter Northug. FOTO: NTB scanpix
Petter Northug. FOTO: NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Petter Northug var som ventet sjanseløs da langrennseliten gikk løs på motbakkeløpet Fonna Opp i Toppidrettsveka torsdag.

Etter kraftanstrengelsen langet han ut mot konkurrentene.

- Det er slik på herresiden i Ski-Norge at hvis det er motbakkeløp, så er folk spinnville. Du har ikke sjanse til å henge på. Men er det ei NM-tremil på Røros, hvor det skal deles ut kongepokal og VM-plasser, så går det så vidt fremover. Folk faller av og gir deg seieren. Det funderer jeg litt over, sa Northug til Adresseavisen.

Kort tid etter at han hadde blitt slått med nesten tolv minutter av Didrik Tønseth og ni minutter av Therese Johaug, hevdet han overfor avisen at mange av konkurrentene trener feil.

- Jeg tror mange trener feil. Det er mange som knuser meg her som ikke har noe å gjøre med langrennsski på beina, sa han.

På spørsmål om hva de heller burde gjort, svarte 29-åringen:

- Trent for å gå fort på ski og langrenn.

Timer etter motbakkeløpet gikk Northug til topps på rulleskisprinten i Aure sentrum. Toppidrettsveka består totalt av fire etapper og avsluttes med jaktstart søndag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere