Northug: - Jeg har ikke lest boken

NY BOK: Petter Northug forklarer seg i ny bok.

NY BOK: Petter Northug forklarer seg i ny bok. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Skistjernen snakker ut i ny bok.

10.09.14 09:56

Petter Northug sier han ikke har lest boken om seg selv, men at den både i dybde og bredde skildrer hans «tankeløse handling» i mai.

I sine kommentarer fremholder Northug at han selv har vært med på arbeidet med boken, som han er glad for at foreligger.

- Jeg har selv bidratt til boken gjennom flere intervjuer med forfatteren. En hel familie står bak prestasjonene mine i skisporet, et vi som er sterkt, og aller mest pappa, som fulgte meg til det første skirennet da jeg var fem år gammel, som fortsatt er der for meg, og sammen med mamma også for brødrene mine Tomas og Even, som følger etter meg i skisporet, skriver Northug på sin blogg.

I sine kommentarer kommer skistjernen også inn på den famøse fyllekjøringen i vår. Onsdag ble det kjent at han hadde 1,65 i promille da han krasjet.

- Jeg vet at boken skildrer i dybde og bredde det som skjedde etter min tankeløse handling 4. mai. Selvsagt er det greit at de nærmest berørte, mamma, pappa, Are, også får fortelle hvordan de opplevde situasjonen, og jeg skal tåle å lese beretningene deres, skriver trønderen.

- Jeg har ikke fått anledning til å lese boken ennå. Konsentrasjonen min dreier seg om trening og restitusjon, slik at jeg kan reise kjerringa under VM i Falun. Jeg er ingen stor bokleser, men denne skal jeg selvsagt lese. Den handler jo om familien min, selve grunnmuren i livet, sier Northug.

- Petter overbevist om at alt var tapt
Etter at han var avhørt og hadde tilstått fyllekjøringen, ville Petter Northug flykte og komme seg ut av landet, forteller skistjernens manager Are Sørum Langås i boka «En familiehistorie».

NORTHUGS MANAGER: Are Sørum Langås. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

I boka til forfatter Sverre M. Nyrønning forteller Langås at det tidlig ble jobbet med å finne et hemmelig skjulested for Petter Northug, og at Northugs far John ble bedt om å finne et sted i Åre.

«Petter ville ikke hjem til Byåsen, ikke hjem til foreldrene på gården i Framverran, han ville bort, ut av landet, flykte langt av gårde, ta repern, overbevist om at alt var tapt, karrieren, sponsorene, pengene, livet han hadde levd og nytt, fremtiden».

Langås forteller at Northug først måtte ut fra politistasjonen, som var beleiret av journalister og fotografer, og at han ikke ville snakke med dem.

«Her var politiet hjelpsomme, men innrømmet riktignok at Petter nå fikk særbehandling, men forsto at det eneste fornuftige var å føre ham til en patruljebil og så kjøre ham bort uten at noen oppdaget ham.»

Langås forteller at han og advokat Rasmus Brodtkorb først reiste fra politistasjonen i hans bil. Brodtkorb ble så kjørt til sin bil før advokaten satte kursen mot et avtalt sted for å overta Northug fra patruljebilen. Advokaten kjørte så Northug til Hell stasjon, hvor manageren plukket opp Northug.

«Å vente på manageren på Hell i Stjørdal, like ved Værnes flyplass, for å flykte bort fra marerittet, kunne gitt en engelsk forfatter ekstra og velkomne retoriske poeng å spille på i en bok. Internasjonale artister som gjester bluesfestivalen her, pleier ikke så sjelden å la seg avbilde på togstasjonen med navneskiltet Hell i bakgrunnen, og gjerne også under skiltet med godsekspedisjon, arkaisk skrevet med tre ord: Hell Gods Expedition», skriver Nyrønning og fortsetter:

«Men for Petter Northug er retorisk språklek om å befinne seg i helvete så fjernt fra hans forestillingsverden som det er mulig å komme; han er der i sitt virkelige liv, midt i flammene som slikker opp rundt ham på alle kanter, og i dette øyeblikk så alene som et menneske kan kjennes seg, selv omgitt av sine støttespillere; den påtrengende realiteten er at hele hans profesjonelle eksistens og menneskelige omdømme står på spill. Det mest dramatiske skiløp blekner i sammenligning». (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.