RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Petter Northug har hatt en tøff tid etter promillekjøringen i mai og oppstyret rundt privatsatsingen og en sportslig svak fjorårssesong. Men han har på langt nær gitt opp mer suksess.
Petter Northug har hatt en tøff tid etter promillekjøringen i mai og oppstyret rundt privatsatsingen og en sportslig svak fjorårssesong. Men han har på langt nær gitt opp mer suksess. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Northug: - Jeg sover veldig fint om natta, for å si det sånn

Sist oppdatert:
Sikter mot VM-gull og verdenscuptittel.

I et intervju med Trønder-Avisa forteller Petter Northug at han tar ett år av gangen og at alt som gjelder nå er å trene best mulig fram mot den kommende VM-sesongen.

Det overordnede målet er individuelt VM-gull i Falun til vinteren, men også verdenscupen sammenlagt står på ønskelista.

– Jeg vil gå fort hele vinteren, så «kula» er også et mål for meg, sier Northug til Trønder-Avisa.

Langrennsstjernen har hatt en tøff tid etter promillekjøringen i mai og oppstyret rundt privatsatsingen og en sportslig svak fjorårssesong. Men han har på langt nær gitt opp mer suksess.

– Det som har skjedd har bare gjort meg enda mer bestemt på å koble ut det utenfor. Bare trene og gjøre det jeg skal. Jeg har vært mye i høyden, og hjemme har det kun gått i trening og hvile. I godårene mine er det nettopp det som har vært vinnerresepten, sier skistjernen.

– Sover godt

Trolig blir 28-åringen enig med Norges Skiforbund om en representasjonsavtale for neste sesong innen kort tid. Hva som skjer etter kommende sesong virker langt mer uklart.

Uten at Northug er særlig bekymret.

– Jeg sover veldig fint om natta, for å si det sånn. Akkurat nå er det kun treningsopplegget fram mot den kommende sesongen som betyr noe.

Ett alternativ er å bryte med skiforbundet og satse på langløp fra sesongen 2015/16. Helt utelukket er det heller ikke at skikongen kan legge skiene på hylla etter Falun-VM.

– Jeg skal gjøre evalueringer for hvert år. Så lenge jeg trives og er motivert, kan jeg holde på i mange år til. Det er relativt enkelt å trene, hvile og spise riktig, men det må gjøres med riktig innsats og kvalitet. Den dagen det forsvinner, er jeg nok ferdig, sier Northug. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere