*Nettavisen* Sport.

Northug: - Jeg var så beruset at jeg ikke klarte å tenke fornuftig

MØTTE PRESSEN: Petter Northug møtte deler av pressenorge mandag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Petter Northug snakker ut.

05.05.14 22:07

Mandag snakket Petter Northug ut om fyllekjøringen som fant sted natt til søndag i Trondheim.

Northug krasjet sin Audi A7 i beruset tilstand, før han stakk av fra ulykkesstedet.

Langrennsløperen legger ikke skjul på at han var svært beruset.

- Jeg hadde drukket før vi dro på byen. Så drakk vi på byen, og da vi kom hjem. Jeg var så beruset at jeg ikke klarte å tenke fornuftig i en slik situasjon, sier en svært preget Petter Northug til TV 2.

Forsøkte å skjule sannheten
Det var tydelig at Northug slet med å holde tårene tilbake under intervjuet med kanalen.

- Det har vært et tøft døgn. Det har vært hardt. Jeg er lei meg og skuffet over det jeg har gjort, og de jeg har skuffet som står meg nærmest. Det en veldig tøff tid for meg, sier Northug.

- Handlet i panikk
Til VG forteller trønderen at det ikke var noen mening med kjøreturen, som endte i et autovern ikke langt unna der han bor.

- Vi hadde ikke noe plan bak. Da vi setter oss i bilen kjører vi ikke mange hundre meterne før det går for fort, og vi kjører rett inn i en rundkjøring og går inn i autovernet. Og det smeller. Da kommer vi nok begge to i sjokktilstand og spør hverandre om det går bra. Han spurte meg om det gikk bra, og jeg spurte han. Vi var enige om at det gikk bra med hverandre. Det var ikke noe skader vi så, og det neste som skjer er at jeg handler i panikk og vil komme meg bort fra stedet og plassen. Så da drar jeg hjem til meg, sier Northug til VG.

Klikk på bildet for å forstørre.

Petter Northug snakket ut på TV 2 om den dramatiske fyllekrasjen.


Politiet sporet opp langrennsløperen etter at han hadde stukket fra ulykkesstedet og lot han sove ut rusen i arresten, skriver adressa.no.

- I første omgang, da jeg våknet, var jeg litt uklar og ga ikke riktig informasjon. Jeg sa at jeg var med i bilen, men at jeg ut fra den tilstanden jeg var i ikke husket hva som skjedde, sier Northug til adressa.no.

- Hvorfor gjorde du det?

- Jeg var i tåka, i sjokk. Jeg hadde ikke snakket med mine nærmeste og visste ikke hva som foregikk på utsiden. Etter hvert ble jeg klar, kom til meg selv og da var det bare å legge alle fakta på bordet, forklarer Northug.

Krasjet etter bytur
Petter Northugs bil, en Audi A7 S-line,
var natt til søndag involvert i en trafikkulykke i General bangs vei på Byåsen i Trondheim. Senere samme dag ble det kjent at Northug selv var i bilen da den krasjet og 28-åringen har nå innrømmet å ha kjørt og krasjet bilen i beruset tilstand etter en bytur.

Det satt to personer i bilen og begge er under etterforskning for fyllekjøring. Under en pressekonferanse mandag formidlet politiet at det fortsatt ikke er tatt ut formell siktelse mot Northug og hans medpassasjer, en venn fra pokermiljøet, fordi de venter på blodprøver som vise graden av alkoholpåvirkning. Det blir avgjørende for hvor omfattende siktelsen blir.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag