RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PREGET: Det virket å være en preget Petter Northug som snakket til pressen 45 minutter etter å ha mottatt dommen.
PREGET: Det virket å være en preget Petter Northug som snakket til pressen 45 minutter etter å ha mottatt dommen. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Northug: - Skammer meg

Sist oppdatert:
Slik reagerer Petter Northug på dommen.

TRONDHEIM (Nettavisen): Langrennsstjerne Petter Northug ble torsdag klokken 12 dømt til 50 dager i fengsel og bot på 185.000 kroner i Sør-Trøndelag tingrett. 

Skistjernen godtok dommen på stedet, og det er nå opp til Kriminalomsorgen å vurdere når og hvordan Northug skal sone straffen.

Northug møtte presse
Cirka 45 minutter etter at dommen ble gjort kjent, kalte Northug inn til pressekonferanse hvor han kommenterte det som skjedde 4.mai.

Skistjernen godtok imidlertid ikke å svare på spørsmål fra de fremmøtte journalistene.

- Det har vært en tung dag for meg. Jeg har blitt minnet på de tankeløse handlingene som skjedde 4. mai. Det har så klart vært noen svarte dager de siste månedene, og jeg beklager igjen det som skjedde, sier Northug. 

- 4. mai sviktet jeg mine nærmeste, og jeg sviktet de som hadde tillit til meg, og ikke minst de som har sett opp til meg. Det kunne ha gått verre, det kunne ha endt med at noen ble hardt skadet eller drept. Etter ulykken fikk jeg panikk og tenkte ikke klart. Noe som gjenspeiler noe jeg sa i første avhør til politiet. Jeg fokuserer på at jeg sa sannheten til politiet samme dag.

- Skammer meg
Nå sier skistjernen at han ønsker å se fremover.

- Det har vært en tøff tid for meg og mine nærmeste. Jeg er lei meg for dem jeg har skuffet. Jeg kommer til å ha med meg denne hendelsen resten av livet, og jeg skammer meg over den. I ettertid har jeg forsøkt å komme tilbake til en strukturert hverdag. Jeg har fått dommen og akseptert den. Jeg er klar til å ta den straffen jeg fortjener. Jeg ser frem til å fokusere på fremtiden. Takk!, sier Northug.

Skistjernen forlot så lokalet uten å svare på noen spørsmål fra pressen.

Må vente
Nå vil dommen bli oversendt til Kriminalomsorgen som skal avgjøre hvordan Northug skal sone.

Det er ventet at Northug vil bli tilbudt å sone med fotlenke, noe som vil gjøre det mulig for ham å trene.

Likevel er det sannsynlig at langrennsløperen vil søke om soningsutsettelse, men det er på ingen måte sikkert at skistjernen vil få godkjent en slik søknad.

Det er derfor knyttet stor spenning til Kriminalomsorgens avgjørelse, som trolig vil bli kjent i løpet av de nærmeste ukene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere