*Nettavisen* Sport.

Northug: - Stiller meg bak Coops krav

TØFFE KRAV: Coop krever at Northug skifter ut hele støtteapparatet. Foto: Odd Andersen (Afp)

- Et skifte av management nå er svært viktig.

16.05.14 01:31

Torsdag kveld skrev TV 2 at Coop vil fortsette som sponsor for Petter Northug, men med den betingelsen at hele støtteapparatet rundt Northug byttes ut.

Det betyr i praksis at Northug må kvitte seg med trener Eirik Myhr Nossum og manager Are Sørum Langås, samt at trønderen må avbryte avtalen med selskapet Nye Høyder der far John Northug er ansatt.

Northug enig
Sent torsdag kveld bekrefter Petter Northug overfor Nettavisen at han kommer til å føye seg etter det dramatiske kravet fra Coop.

- Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater i vinter, sier Petter Northug til Nettavisen sent torsdag kveld, i en melding formidlet via Coops pressekontakt Kristin Paus.

Coop betaler Northug rundt 10 millioner kroner i året, og selskapet skal ifølge TV 2 ha vært misfornøyd med hvordan støtteapparatet rundt Petter Northug har fungert, både sportslig og økonomisk.

- Administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge bekrefter nå sent i kveld at det stemmer at Coop krever at Petter Northugs avtale med Nye Høyder må avvikles for at Coops samtaler med Northug om en videreføring av samarbeidet kan videreføres, sier Coops pressekontakt Kristin Paus til Nettavisen.

Kaotisk
Fyllekjøringsskandalen skal bare ha forsterket Coops ønske om endringer rundt selskapets største sponsornavn.

Ifølge TV 2 skal Coop ha et ønske om John Northug bare skal være pappa, ikke en del av apparatet rundt Norges største idrettsstjerne. Det er en delikat situasjon for den fyllekjøringssiktede Petter Northug.

Petter Northug skal selv ha lønnet Nye Høyder for å drifte privatsatsingen utenfor landslaget, men han er ifølge kanalen også interessert i å avslutte samarbeidet.

Men dette er enklere sagt enn gjort.

For å trekke seg fra avtalen krevde Nye Høyder ifølge TV 2 først én million kroner, et beløp som steg med én million kroner om dagen utover i uken.

Til retten?
Dette skal ha irritert Coop-ledelsen, som stempler det som urimelig.

Nå kan det ende med en rettsak mellom partene.

Bakgrunnen for saken er at Petter Northugs bil, en Audi A7 S-line, var natt til 4. mai involvert i en trafikkulykke i General bangs vei på Byåsen i Trondheim. Senere samme dag ble det kjent at Northug selv var i bilen da den krasjet og 28-åringen innrømmet å ha kjørt og krasjet bilen i beruset tilstand etter en bytur.

Han stakk av fra ulykkesstedet og sin skadde kompis, og Northug har senere innrømmet å forsøkt seg med løgn i det første politiavhøret.

Nå står Northug i fare for å sone ubetinget fengselsstraff.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.