RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug: - Vi må lære av Sverige


BEST: Norge knuste konkurrentene på Lillehammer.
BEST: Norge knuste konkurrentene på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Lillehammer (NTB): Petter Northug (29) mener at det ikke er noen grunn til å ta av etter tredobbelt norsk på søndagens verdenscupstafett i Lillehammer.

Northug mer eller mindre defilerte inn til 1.-plass. Norge 3 fulgte på 2.-plass, med Norge 2 på 3.-plass.

– Det ble en bra helg. Som vi snakket om var det en brutal tremil lørdag, og det merket jeg i dag. Det var en hard krig.

– Klarer du å glede deg over tredobbelt seier?

– Det er litt dumt at det ikke er andre nasjoner på pallen. Det gikk bra i VM i Falun, men vi var ikke på pallen i OL i Sotsji da det gjaldt som mest. Sverige sitter nok og ler av oss nå når vi tar tredobbelt her, men så er vi ikke på pallen når det gjelder som mest.

– Hva gjør vi de andre nasjonene feil?

– Ja, hva gjorde vi feil i 2014? Vi er ikke best når det gjelder som mest. Det blir som å vinne en treningskamp i fotball, og så kommer det en viktig kamp og så taper du. Sverige var best i stafetten i OL i 2010 og i 2014. En seier i OL-stafett har ikke jeg på min merittliste ennå. Jeg sier absolutt at vi har noe å lære av svenskene, sier Northug. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere