*Nettavisen* Sport.

Northug best for annen dag på rad

Petter Northug spurtslo russiske Ilja Tsjernousov i kampen om seier på 15 km skiathlon under Toppidrettsveka fredag. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Petter Northug viste god form da han spurtslo russeren Ilja Tsjernousov på herrenes 15 kilometer skiathlon under Toppidrettsveka fredag.

Northug, som vant torsdagens rulleskisprint, lå bak i feltet under store deler av rennet, men slo for alvor til med en kilometer igjen. Kun Tsjernousov ga Strindheim-løperen kamp om seieren.

– Han (Tsjernousov) stakk fra, jeg hentet ham inn igjen, så tok jeg ham på oppløpet. Jeg tenker ikke så mye mer på det enn det, men jeg koser meg med det, sa Northug til TV 2.

Northug gjorde med det seg selv til en av de største favorittene til sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Simen Østensen har tolv sekunders ledelse til Northug i sammendraget før lørdagens avsluttende jaktstart i Trondheim.

– Det kommer til å bli tett. Det får vi bare ta når det kommer, sa Østensen til TV 2.

Bjørgen raskest

Marit Bjørgen var den suverent raskeste på kvinnenes renn. Therese Johaug fulgte Bjørgen inn til skibytte halvveis i rennet, men der var det slutt.

Rognes-jenta, som også vant torsdagens sprint, var lynrask i skibyttet og la Johaug bak seg ut på den siste halvdelen av rennet.

– Det var litt flaks. Da jeg kom ut litt foran henne, måtte jeg bare gå til. Jeg visste at jeg kunne holde høyere fart nedover, sa Bjørgen til TV 2.

– Jeg klusset litt i byttet og mistet ryggen hennes. Da var det vanskelig å følge henne. Alt fungerte godt, så for meg var det en god dag, sa Johaug.

Sliten

Bjørgen har nå distansert sine konkurrenter i kampen om sammenlagtseieren i Toppidrettsveka før jaktstarten. Hun ser ut til å kopiere triumfen fra i fjor.

– Jeg skal prøve, men som voksen dame merker jeg at det har vært mange tøffe løp denne uka. Det er ikke bare å hente medaljen, sa Bjørgen.

Bak Johaug tok Heidi Weng 3.-plassen, mens Maiken Caspersen Falla ble nummer fire på skiathlon. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.