Northug-dödaren vant igjen

Italieneren Federico Pellegrino tok sin tredje seier på rappen i sprint fri teknikk i langrennsverdenscupen lørdag.

Italieneren Federico Pellegrino tok sin tredje seier på rappen i sprint fri teknikk i langrennsverdenscupen lørdag. Foto: Jarek Joepera (Afp)

Italieneren Federico Pellegrino tok sin tredje seier på rappen i sprint fri teknikk i langrennsverdenscupen lørdag.

Han vant i Davos før jul, og han vant sprinten under den tredje etappen i Tour de Ski i Val Müstair på nyåret.

I Val Müstair nedsablet han Petter Northug i spurten.

I Rybinsk var det fire russere og norske Emil Iversen som fikk stryk.

Bak Pellegrino fulgte russerne Sergej Ustjugov, Andrej Parfenov, Nikita Krjukov og Alexei Petukhov.

Pellegrino ville ha vært en naturlig vinnerkandidat om sprinten i Falun-VM hadde gått i fri teknikk, men der er det klassisk som gjelder og da er ikke Pellegrino like sterk.

– Jeg er i god form. I dag var jeg inspirert av Renato Pasini som tok to seirer her i Rybinsk, sa Pellegrino i intervjuet med FIS i målsonen.

Nevnte Iversen endte på 6.-plass i semifinalen. Det er hans beste plassering i verdenscupen noen gang. Nordtrønderen endte på 6.-plass i sprinten i Lillehammer før jul også, men det var en etappe i en minitour og gjaldt ikke som en egen verdenscupseier.

Samboeren til Heidi Weng er et talent som ikke har sagt sitt i verdenscupen. Løperen fra rekruttlandslaget har potensial til flere finaleplasser i langrennsverdenscupen.

Flere av de antatt beste i verden var ikke med i Rybinsk. Ikke minst glimret de beste norske med sitt fravær. De valgte å lade opp til NM og VM uten å ta turen innom Russland. Slik har det ofte vært før i mesterskapssesonger også. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag