Northug endrer på VM-oppladningen

DTOPPER RENN: Skistjerne Petter Northug.

DTOPPER RENN: Skistjerne Petter Northug. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Dropper renn i Russland.

Petter Northug føler seg fremdeles ikke restituert etter Tour de Ski, og står derfor over ukens verdenscuprenn i Rybinsk.

I tillegg til at Northug fremdeles ikke er helt restituert etter 2.-plassen i Tour de Ski, er det meldt svært kaldt vær i russiske Rybinsk. Det ble også avgjørende.

- Det er først og fremst for at han skal bygge opp formen igjen, men kulden spilte også inn, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Løfshus sier landslagsledelsen er glad for at Northug ikke reiser til Russland. Han ville i tilfelle blitt den eneste norske deltakeren fra Tour de Ski i Rybinsk.

- Det å få lagt inn en god periode for å bygge seg opp til VM er hovedpoenget. Det er også en lang og kronglete reise til Rybinsk, sier han.

- Veldig positivt

Norge sender ti løpere (fire kvinner, seks menn) til Rybinsk. Mest spenning knytter det seg til Kristin Størmer Steira og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Steira har ikke gått i verdenscupen siden forrige sesong, mens Jacobsen ikke har gått verdenscuprenn siden tidlig i desember.

- Det er veldig positivt at Kristin er tilbake, og Astrid har jo gått gode konkurranser, sier Løfshus.

Begge gikk skandinavisk cup i Falun sist uke, og da gikk Jacobsen til topps på 15 kilometer med skibytte.

Kjemper om VM-plass

De to kjemper om å komme med på laget i VM i Falun. Mesterskapet starter 19. februar.

- Er dette en siste sjanse for å vise at de er gode nok for VM-laget?

- De må vise at trenden er oppadgående. De bør gjøre det brukbart i Rybinsk og så være gode i NM (29. januar til 1. februar). Men dette er jenter med ambisjoner, og er de ikke gode nok til å hevde seg i VM, gjør de nok noe annet i vinter, sier Løfshus.

I Rybinsk står 10 kilometer for damer og 15 kilometer for menn på programmet fredag. Lørdag er det sprint, og søndag går mennene 30 kilometer med skibytte, mens jentene går 15 kilometer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.