RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ENIG: Petter Northug har kommet til enighet med Norges skiforbund.
ENIG: Petter Northug har kommet til enighet med Norges skiforbund. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Northug enig med skiforbundet

Sist oppdatert:
Avtale som strekker seg over de neste tre sesongene er underskrevet.

- Jeg er glad for at jeg har blitt hørt og at jeg har fått en treårig avtale med NSF. Avtalen gir meg den sportslige friheten jeg trenger for å vinne flere skirenn og ta flere gull for Norge, sier Northug i en pressemelding.

Nå gleder han seg til å fokusere på å oppnå gode resultater med det norske flagget på brystet.

Vil vinne gull
- Målet mitt er å gå fort på ski for Norge i verdenscupen kommende vinter og i de store mesterskapene deretter. Det er dette jeg har trent hardt for i vår - i sommer - og som jeg nå trener for i høyden i Italia, fortsetter langrennskongen.

Skipresident Erik Røste er glad for at partene endelig har kommet til enighet i saken.

- Vi er tilfredse med at Petter Northug nå har akseptert en ny avtale innenfor de rammene som Norges Skiforbund har kunnet tilby ham. Han slutter seg til landslaget gjennom hele sesongen, med de samme rettigheter og forpliktelser som alle andre landslagsløpere, sier skipresident Erik Røste.

Ifølge forbundet inneholder avtalen de samme grunnleggende vilkårene som det gjorde forrige sesong.

- Vi har tatt hensyn til Petter Northugs ønske om langsiktighet. Vi er glade for at vi nå har en treårsavtale, understreker Røste.

Langsiktig avtale
Northug innrømmer at langsikthet og frihet har vært sentrale punkter for ham selv.

- Det er denne langsiktigheten, friheten til selv å organisere min egne hverdag og trening, forsøke nye metoder og løsninger - og ikke minst bygge min egen fremtid, jeg har ønsket meg de siste årene. Jeg er glad for å kunne fortsette med det teamet rundt meg som jeg hadde i forrige sesong, sier Northug i pressemeldingen.

Generalsekretær i Norges Skiforbund, Stein Opsal, er glad for at konflikten nå er lagt bak seg, og han er fornøyd med at partene er enige om en treårig avtale, slik at de slipper nye forhandlinger kommende sommer.

- Det har de siste ukene vært en prosess hvor alle forhold er grundig diskutert, ikke minst på grunn av at avtalen strekker seg frem til og med OL-sesongen 2018. Slike langvarige avtale har flere av våre beste langrennsløpere. Jeg har ikke hatt noe forhandlingsmandag ut over de rammene som Petter ble tilbudt tidligere i år, sier Opsal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere