RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OH CANADA: Petter Northug er ikke blant løperne som får være med på minitouren i Canada.
OH CANADA: Petter Northug er ikke blant løperne som får være med på minitouren i Canada. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Northug får ikke gå minitouren i Canada

Sist oppdatert:
Petter Northug er ikke med i landslagstroppen til verdenscupavslutningen i Canada. Trønderen har ikke fått en begrunnelse for vrakingen.

Langrennseliten avslutter sesongen med en minitour i Québec førstkommende helg, men den går av stabelen uten Northug på startstreken.

– Petter er skuffet, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til TV 2 , som først omtalte saken før uttaket ble offentliggjort søndag kveld.

Norge kan stille med hele ti herreløpere i minitouren. Skiforbundet opplyser at uttaket er "basert på prestasjoner gjennom sesongen".

– Det var ikke noe enkelt uttak slik vi er stilt med norske utøvere, men vi så på prestasjonene i vinter og falt ned på de ti vi mener kan gjøre det best i Canada etter det de viste i de siste rennene, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

– Det er alltid kontroversielt når Petter ikke er med på renn han har sagt at han vil gå, men uttaket er gjort basert på prestasjonene i vinter, fortsetter han.

– Det er vel en sportslig begrunnelse, men fra vårt ståsted synes vi det er veldig overraskende med tanke på formutviklingen til Petter de siste ukene og ikke minst at minitouren passer Petter veldig bra med de lette løypeprofilene i Québec, sa Northugs trener Stig Rune Kveen til NRK før hele uttaket ble bekreftet.

– Dessuten har Petter prestert veldig bra på sprinten i VM, femmila i VM og sprinten i Drammen. Så vi synes det er rart at han er veid og funnet for lett i en timannstropp, la han til.

Ville være med

Northug selv ga klart uttrykk for at han ville gå verdenscupavslutningen.

– Jeg har lyst til å gå i Canada. Vi får se hva som skjer, sa Northug til TV 2 etter femmila i Holmenkollen lørdag.

31-åringen var svært sikker på at han ville få en plass i troppen.

– Jeg føler meg trygg på at jeg blir tatt ut. Det er en tour som passer meg bra. Med stigende form så tror jeg, og er ganske sikker på, at jeg får gå, sa han etter midtukens sprintrenn i Drammen.

Usikre

Martin Johnsrud Sundby er blant de uttatte, men det er langt fra sikkert at den ferske verdenscupvinneren blir med til Québec.

– Sundby har heller ikke tatt noen endelig beslutning på om han reiser eller ikke. Martin har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt og distansecupen. Martin kjenner seg utladet etter en lang og krevende sesong med mange utfordringer. Akkurat nå kjenner han at det best for han og hans omgivelser er å være hjemme sammen med familie, sier Løfshus.

Skulle Sundby bli hjemme kommer Pål Golberg inn som reserve.

– Er det flere som blir syke eller ikke kan dra, må vi se på det da, sier landslagssjefen.

Det er også usikkert om Astrid Uhrenholdt Jacobsen stiller til start.

– Astrid har utsatt sin avreise. Det er per i dag usikkert om hun drar til Canada på grunn av en skade i ryggen. Det blir ingen erstatter for Astrid om hun ikke reiser, forklarer Løfshus.

Minitouren i Canada består av sprint, fellesstart (15 km klassisk for menn) og jaktstart (15 km fri teknikk).

(©NTB)

Se video: Depay med vanvittig langskudd for Lyon:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere