*Nettavisen* Sport.

Northug føler seg sterkere enn noen gang

Petter Northug vant 10 km klassisk i den svenske sesongåpningen sist fredag, og går for seier igjen i Kuusamo til helgen. Foto: Ulf Palm / Tt (NTB scanpix)

Har presset grensene for å få svar før VM-sesongen neste år.

23.11.15 14:29

Petter Northug har tatt treningen enda litt høyere enn tidligere denne forsesongen.

- I år har jeg gått nye veier for å bli best mulig. Det er risikabelt, men om det blir en suksess gjenstår å se, sier Northug via et innlegg på bloggen sin.

Han har like mange høydedøgn sammenlignet med oppkjøringen i fjor, men forskjellen nå er at Northug har avsluttet alle oppholdene høyere enn han gjort før.

3400 meter

I Stelviopasset var Northug oppe på 2760 meter, og på den siste høydesamlingen i Val Senales avsluttet han treningen på 3200 meter. Det høyeste Northug har bodd og trent i sommer er 3400 meter. Det har han aldri gjort før.

- Jeg har har hatt solide høydeopphold, og jeg føler det har gjort meg enda sterkere foran denne sesongen, sier Northug.

Northug er glad i å trene i høyden, og han har lang erfaring med høydetrening. I år har han altså presset grensene enda lenger.

- Litt gambling har det jo vært, men vi føler vi har hatt bra kontroll. Så gjenstår det å se om det fungerer, sier Stig Rune Kveen, Northugs trener, til Nettavisen.

Kan gjenta opplegget

Årsaken til gamblingen er lysten på gullmedaljer i VM i Lahti neste sesong.

- Kroppen og treningen har fungert bra, selv om han har ligget så høyt. Så langt virker det som han har tålt det bra, sier Stig Rune Kveen, Northugs trener, til Nettavisen.

Hvis dette viser seg å fungere, så kan det være aktuelt å avslutte høydesamlingene på samme høyde også neste år. Den avgjørelsen blir først tatt når teamet rundt Northug skal evaluere årets sesong i april.

Først er det imidlertid verdenscupåpningen i Kuusamo til helgen. Der skal det konkurreres i en såkalt minitour, som består av klassisk sprint på fredagen, intervallstart (10 km) på lørdag, og avsluttes med 15 km jaktstart på søndagen.

- Målet er å vinne den, så klart. Men det blir tøff konkurranse, så det må stemme for Petter i alle tre løpene for å få det til, sier Kveen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.