RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug-fristen utsatt

UTSATT FRIST: Norges Skiforbund er fortsatt ikke enig med Petter Northug.
UTSATT FRIST: Norges Skiforbund er fortsatt ikke enig med Petter Northug. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Partene skulle egentlig vært enige innen fredag.

Forhandlingene mellom Petter Northug og Norges Skiforbund med tanke på neste sesong er fortsatt ikke i havn. Nå utsetter forbundet fristen for å bli enig med mannen som tok fire gull under VM i Falun i vinter.

Det sier generalsekretær Stein Oppsal til NRK.

- Det vil ikke ta måneder, men kanskje et par uker. Vi håper på en rask avgjørelse og prosessen er god, sier Oppsal til statskanalen.

Skistyret har tidligere fattet en regel som sier at Northug ikke kan fortsette sitt samarbeid med Coop om han ønsker å delta i verdenscupen neste sesong. Northugs Coop-avtale er verdt rundt 10 millioner i året.

Northug selv har ytret overfor NRK at han ønsker å delta i verdenscupen, også den kommende sesongen. Både Tour de Ski og Tour de Canada er mål for trønderen, men langløp har også blitt vurdert.

De forrige avtalen mellom Northug og skiforbundet løp ut 7. april. Partene skulle i utgangspunktet komme til enighet om en ny avtale før 1. mai, men det er denne fristen som nå har blitt utsatt på ubestemt tid.

Oppsal ønsker ikke å kommentere hva som skjer hvis Northug profilerer Coop-produkter etter 1. mai og påpeker at det viktigste nå er å komme til enighet med skikongen om en avtale for den kommende sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere