Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug går VM i Falun

TIL VM: Petter Northug jr. drøyde i det lengste, men har bestemt seg for å skrive under med skiforbundet.
TIL VM: Petter Northug jr. drøyde i det lengste, men har bestemt seg for å skrive under med skiforbundet. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Northug signerte med Norges Skiforbund.

Petter Northug jr. kommer til å gå i verdenscupen og VM for Norge denne sesongen. Det melder skiforbundet i en pressemelding natt til søndag, klokka 00.07, åtte minutter etter Northugs frist.

- Petter har lenge sagt at VM er sesongens store mål og Skiforbundet ser frem til å gi han og alle på landslaget den støtten som trengs for å sikre norsk suksess kommende vinter Dialogen med Northugs team har likevel vært krevende og derfor er vi i NSF glade for at vi nå er enige, sier generalsekretær i Norges Skiforbund Stein Opsal i en pressemelding.

Videre i pressemeldingen står det at Northug blir en del av landslaget, med VM i Falun som høydepunkt.

Han må følge landslagets opplegg på lik linje med de andre utøverne.

I perioden som gjelder fra 24. november og omfatter hele sesongen, kan Northug ikke markedsføre sin private sponsor Coop, men partene er enige om at innarbeidede matprodukter fortsatt kan selges i butikkene i avtaleperioden.

- Svenskene kan glede seg
Petter Northug velger å komme med et lite stikk til svenskene i sin pressemelding.

- Jeg har valgt å signere avtalen med Skiforbundet. De har kommet meg i møte på enkelte punkter, og jeg har måttet godta forhold jeg ikke er fornøyd med. Jeg er likevel lettet over at dette nå er avklart. Nå kan jeg fokusere fullt og helt på oppkjøringen til verdenscupen og VM. Dette blir bra – svenskene kan glede seg, skriver Are Sørum Langås, Northugs manager i en pressemelding.

Northug hadde fått frist til klokka 23.59 lørdag kveld med å skrive under på avtalen med skiforbundet. En uenighet rundt hvor lenge avtalen skulle gjelde gjorde at signaturen drøyet ut. Northug ønsket avtaleslutt når sesongen er over, 15. mars, mens skiforbundet ønsket av avtalen skulle vare helt til 15. april.

Hadde ikke Northug valgt å skrive under på avtalen, ville det vært langløp, som Marcialonga og Vasaloppet som var sesongens hovedmål. Nå blir det i stedet VM i Falun som er fokuset for Northug.

Så mørkt ut
Lørdag kveld så det lenge ut til å være helt i det blå hva som vil skje mellom Petter Northug og Norges Skiforbund. I løpet av lørdagen var det ingen kontakt mellom partene.

Dette bekreftet kommunikasjonssjef Espen Graff i Norges Skiforbund i en sms til Nettavisen, bare en drøy time før Northugs frist.

- Dette ligger hos Northug nå. Det er ingen møter eller forhandlinger, men vi håper han skriver under, slik at vi kan hjelpe han og de andre til suksess i vinter, står det i smsen fra Graff.

Likevel ble altså partene enige i tide.

Kjempeform
Petter Northug er varslet å være i kjempeform før årets sesong, og det blir stilt store forventninger til Mosvik-ekspressen i Falun. Etter forrige sesongs svake resultater i Sotsji-OL, og vårens fyllekjøringskandale, skal Northug være mer enn lysten på å vise verden at han kan gå fort på ski igjen.

VM i Falun varer fra 18. februar til 1. mars neste år. Der deltar Petter Northug, og han går for gull.


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!