Northug har gitt seg selv en siste frist på å komme i form

Petter Northug (32) må ha gode svar innen kort tid.

17.11.18 11:35

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Det gjorde Northug klart for de 18 journalistene som stod og ventet på ham utenfor smørertraileren til det norske landslaget på Beitostølen lørdag formiddag.

Northug ble fredag disket på 15-kilometeren, før han lørdag morgen ble slått ut i sprintprologen på Beitostølen.

Han mener det var som ventet, men legger ikke skjul på at formen må være langt bedre i løpet av neste måned dersom han skal fortsette.

- Hvis det ikke gåes fort på ski i midten av desember da er det slutt. Da er kvaliken over og da får vi se om det blir noe mesterskap, sier Northug.

Trolig er det Skandinavisk cup i midten av desember i Östersund som blir arenaen Northug må overbevise seg selv om at det er verdt å fortsette satsingen frem mot VM.

STOR INTERESSE: Han har slitt i langrennssporet i lengre tid, men det er liten tvil om hvem som er den største stjernen på langrennslandslaget. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Tror kun sprint er aktuelt i VM

Skulle det bli VM på ham i februar, så er det trolig kun sprint som vil være aktuelt for ham.

- Det blir nok det. Det blir en sjanse på en måte og det er enkelt å forholde seg til, sier Northug til Nettavisen.

Men det er altså en lang vei dit for Norges største langrennsstjerne og han er til dels pessimist med tanke på å få gå noen verdenscuprenn før 2019.

- Det tror jeg blir vanskelig. For min del så blir det å konkurrere på nivå to som det blir så fint omtalt som om, og trene, forteller Northug.

- Fortsatt motivert

Han hevder riktignok at han fortsatt er motivert til å komme seg tilbake i verdenstoppen.

- Jeg skal gjøre så godt jeg kan, men jeg er veldig avhengig av at det skal fungere i konkurranser og på trening hvis motivasjonen skal være der også. Hvis det ikke fungerer og man ikke får trent så får man ikke gjort noe med det, forklarer trønderen.

Nå skal han bruke tiden fremover til trening, samtidig som han vil kjenne etter hvordan kroppen responderer.

- Nå har jeg hatt med meg konkurransene her nå. Vi får se hvordan kroppen responderer på det når man kombinerer det med trening, sier Northug.

32-åringen forlot Beitostølen etter å ha snakket med pressen lørdag formiddag og reiser nå hjem til Trondheim hvor han skal ligge i trening frem til Norges-cup på Gålå neste helg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.