RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug har råd til privatsjåfør

TJENER GODT: Petter Northugs formue har økt kraftig de siste fire årene.
TJENER GODT: Petter Northugs formue har økt kraftig de siste fire årene. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Fyllekjøringsboten og tapet av førerkortet bør være til å leve med for mangemillionæren Petter Northug.

28-åringen fra Mosvik ble nylig fratatt førerkortet «for alltid» (han kan søke om å få det tilbake etter fem år), ilagt en bot på 185.000 kroner og dømt til 50 dagers fengsel for fyllekjøringen i mai i år.

I Sør-Trøndelag tingrett oppga han at han tjente 1,5 millioner kroner i året. Det ga grunnlaget for botens størrelse.

I 2013 tjente han imidlertid langt mer.

Ligningstallene, som fredag ble gjort søkbare, viser at han hadde en inntekt på 7,1 millioner kroner og betalte nærmere 2,9 millioner kroner i skatt. 

Northug er også oppført med 14,8 millioner kroner i formue.

Formuen økte med tre millioner kroner fra 2012 til 2013. Den har nesten doblet seg siden 2010, da han sto oppført med 7,7 millioner kroner i formue.

Formkurven til bankkontoen er med andre ord langt bedre enn den Northug har vist i langrennssporet.

Petter Northug gikk bare inn til to pallplasser forrige sesong, hvis man inkluderer tredjeplassen til Norge i stafetten på Lillehammer i desember. I Sotsji-OL ble det ingen pallplasser.

Sesongen 2012-2013 var langt bedre. Da ble han verdensmester på 15 kilometer fristil og stafett, og tok i tillegg VM-sølv i sprint. Dessuten gikk han til topps seks ganger i verdenscupen, inkludert én stafettseier.


Coop-avtalen er selvsagt mye av årsaken til at Northugs inntekt og formue øker. Den skal være verdt minst ni millioner kroner i året, ifølge TV 2.

Northug må imidlertid se seg slått av Marit Bjørgen når det gjelder formue. 34-åringen, som skatter til Melhus kommune, har en formue på 24,6 millioner kroner.

Også Therese Johaug har en større formue enn Northug. Hun tjente én million kroner i 2013 og står oppført med en formue på 21,3 millioner kroner.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere