Northug i konflikt med støtteapparatet

IKKE ENIGE: Are Sørum Langås (til venstre) og støtteapparatet til Northug, som er samlet i Nye Høyder, vil ikke uten videre trekke seg fra samarbeidet.

IKKE ENIGE: Are Sørum Langås (til venstre) og støtteapparatet til Northug, som er samlet i Nye Høyder, vil ikke uten videre trekke seg fra samarbeidet. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Coop-kravet har ført til konflikt mellom Petter Northug og Nye Høyder.

16.05.14 16:27

Hovedsponsor Coop krever at Petter Northug avslutter samarbeidet med sitt nåværende team, Nye Høyder, for å fortsette sin storinvestering i den norske langrennsløperen.

Dette kravet har Northug akseptert.

Nye Høyder vil imidlertid ikke gi seg uten videre. Det forteller Are Sørum Langås i Nye Høyder til NRK.

- Det er riktig at det er en konflikt mellom Petter Northug og Nye Høyder i forbindelse med avvikling av Nye Høyders engasjement. Petter har formidlet at han skal avvikle avtalen med Nye Høyder, sier Sørum Langås, som er Northugs manager.

Ikke enige

Administrerende direktør i Coop Norge, Svein Fanebust, sier i en pressemelding at dagligvareaktøren fortsatt ikke er enige med Petter Northug om et videre samarbeid.

En rekke medier melder fredag at Coop har kommet til enighet med å fortsette samarbeidet etter at Northug godkjennet kravet fra dagligvareaktøren om å bytte ut støtteapparatet, men dette stemmer altså ikke.

- Vi har ennå ikke tatt noen beslutning om vårt videre samarbeid med Petter Northug. Vi er fortsatt i vurderingsfasen og skal ha flere samtaler med Petter før vi er klare. Stemningen i samtalene er for øvrig god, og jeg håper at vi er klare til å ta en avgjørelse om det videre samarbeidet om noen dager, sier Fanebust.

FORHANDLINGENE FORTSETTER: Administrerende direktør i Coop Norge, Svein Fanebust, sier dagligvareaktøren fortsatt ikke er enige om et videre samarbeid, til tross for at Petter Northug har godtatt kravet om å bytte ut støtteapparatet. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Flere krav

Torsdag avslørte TV 2 at Coop krever at Northug avslutter sin avtale med managment-selskapet Nye Høyder.

Det bekrefter Fanebust. Dagligvareaktøren melder imidlertid fredag at det fortsatt er flere punkter partene må bli enige om før en ny avtale undertegnes.

Håper på enighet

Sent torsdag kveld, bekreftet Northug overfor Nettavisen at han vil føye seg etter kravet om å skifte ut trenerteamet.

- Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater i vinter, sier Petter Northug til Nettavisen sent torsdag kveld, i en melding formidlet via Coops pressekontakt Kristin Paus.

Men dette er altså ikke nok for Coop.

Likevel sier sier Northug i en pressemelding fredag at han håper å bli enig med selskapet om å fortsette samarbeidet.

- Samtalene våre foregår i en god tone. Vi snakker godt i lag og jeg håper og tror at vi kommer til enighet, sier han.

Fyllekjøring

Bakgrunnen for saken er at Petter Northugs bil, en Audi A7 S-line, var natt til 4. mai involvert i en trafikkulykke i General Bangs vei på Byåsen i Trondheim. Senere samme dag ble det kjent at Northug selv var i bilen da den krasjet og 28-åringen innrømmet å ha kjørt og krasjet bilen i beruset tilstand etter en bytur.

Han stakk av fra ulykkesstedet og sin skadde kompis, og Northug har senere innrømmet å forsøkt seg med løgn i det første politiavhøret.

Nå står Northug i fare for å sone ubetinget fengselsstraff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.