*Nettavisen* Sport.

Northug inngår klesavtale med Bjørn Dæhlie

DÆHLIE-KLÆR: Petter Northug skal bruke Bjørn Dæhlie-klær. Foto: (NTB scanpix)

Får samme klessponsor som landslaget.

13.11.15 10:09

Petter Northug har inngått en treårig avtale med Active Brands og klesmerket Bjørn Dæhlie, skriver Dagens Næringsliv.

Det er Northugs manager, Are Sørum Langås, som bekrefter dette.

- Vi har hatt samtaler over en periode og fått på plass en veldig god avtale med Active Brands og Bjørn Dæhlie, sier han til avisen.

Avtalen strekker seg over tre år. Det er like lenge som Norges Skiforbund har en klesavtale med samme leverandør, Active Brands.

- Jeg er veldig godt fornøyd med å kunne gå med et klesmerke jeg kjenner godt og som jeg blant annet hadde fire gullopplevelser med så sent som i Falun tidligere i år, sier Northug i en pressemelding

Kari Traa og Sweet Protections er andre merker som ligger under selskapet Active Brands. Selskapet, som ledes av milliardær Kjetil Holta, hadde en omsetning på en halv milliard i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet opplevde også en salgsvekst på 50 prosent i fjor og leverte overskudd for første gang siden oppstarten i 2010.

Active Brands-leder Øystein Bråta sier at avtalen med Northug er et grep selskapet har gjort for å bli verdensledende innenfor tekstiler og utstyr til langrennsløpere. Selskapet ønsker en satsing mot USA og Nord-Amerika.

Northug har tidligere samarbeidet med utstyrsmerket Swix.

Sponsoravtalene til Northug har lenge vært et tema og skikongen var lenge i konflikt med Norges Skiforbund på grunn av det mye omtalte og omstridte Coop-samarbeidet. Sent i høst kom partene til enighet.

Forbundet og Northug har nå inngått en langsiktig avtale, som gjør at trønderen kan gå for landslaget i tre sesonger framover.

Stjernen Therese Johaug har også et samarbeid med Active Brands.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.