*Nettavisen* Sport.

Northug-manager: - Vi har kontroll

VM KAN RYKE: Petter Northug må trolig sone sin dom under VM i år. Foto: Alessandro Trovati (Ap / NTB scanpix)

Avis hevder VM kan ryke for stjernen.

08.01.15 10:15

Petter Northug har ennå ikke fått dato for soningen etter fyllekjøringen i fjor, men manager Are Sørum Langås sier til Dagbladet at de har full kontroll på prosessen.

Torsdag skriver Klassekampen at Petter Northug kanskje må sone dommen for promillekjøring allerede under ski-VM i Falun neste måned.

- Kontroll
Bakgrunnen er at det normalt skal gå to måneder fra Kriminalomsorgen har mottatt en rettskraftig dom til domfelte skal begynne soningen. Northug-saken kom på Kriminalomsorgens bord i november i fjor.

Verken Sør-Trøndelag friomsorgskontor eller Kriminalomsorgen region nord har per i dag mottatt noen søknad om utsettelse av soningen, men det har sin helt naturlige forklaring, ifølge Langås.

- Vi har selvfølgelig kontroll på denne prosessen, men så lenge vi ikke har fått dato for soning, kan vi ikke søke om utsettelse. For vi vet ikke om datoen passer eller ikke før vi får den, sier manageren til Dagbladet.

Kan søke
- Hvis datoen vi får, skulle være svært ugunstig for Petters sportslige planer, kommer vi til å søke om utsettelse, sier Langås.

Northug krasjet 4. mai i fjor bilen sin i Trondheim. Han rømte fra stedet og etterlot en kamerat med lettere skader. I avhør avga Northug falsk forklaring ved å anklage passasjeren for å ha kjørt bilen. 9. oktober ble Northug dømt til 50 dagers ubetinget fengsel, med fradrag på to dager for sonet varetekt. Han ble også fratatt førerkortet på livstid, noe som i praksis betyr fem år, og fikk en bot på 185.000 kroner.

Særbehandling
Flere kilder i Kriminalomsorgen har overfor Klassekampen uttrykt bekymring for at saken skal skape et inntrykk av at en idrettskjendis får særbehandling. Friomsorgsleder Tore Råen slår fast at Northug ikke vil få noen form for særbehandling.

. Vi behandler alle saker med et likt utgangspunkt. Her er det ikke snakk om at noen kan få særbehandling, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag