RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug mistet seks uker med trening

Petter Northug. FOTO: NTB scanpix
Petter Northug. FOTO: NTB scanpix Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)
Petter Northugs trener Stig Rune Kveen sier at langrennsesset mistet seks uker med trening på forsommeren, skriver langrenn.com.

- Det er korrekt at han var ute av trening noen uker i sommer. Det var faktisk snakk om cirka seks uker. Slutten av mai og hele juni røk, sier Kveen.

Northug var tilbake i trening i starten av juli, og siden har sesongoppkjøringen gått som normalt.

Det er ikke fastslått hva som satte 29-åringen ut av spill.

- Det var litt mystisk, men det må nok ha vært et virus. Kroppen var helt avslått, Det ble grundig sjekket, men de fant ikke noe konkret. Petter rapporterte at det var ganske likt den følelsen han hadde høsten før Sotsji. Da var han også satt ut av virus, sier Kveen.

Med tanke på vinteren skal det ikke være noen fare. Foreløpig har Northug heller ikke skrevet under noen landslagsavtale for kommende sesong.

- Han har et godt grunnlag fra tidligere år og fjoråret, og han kom veldig godt ut av dette. Som vi har sett i det siste har kroppen vært bra. Han har gjort en god jobb i etterkant. Tester og konkurranser har vist at han er der han skal være, sier han.

Etter planen stikker Northug på høydesamling i Val Senales neste uke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere