RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug-rival holdt på tradisjonen

STERKE: Maksim Vylegzjanin og Matti Heikkinen satte preg på søndagens 30 kilometer i Russland. Her er duoen på Lillehammer tidligere i sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STERKE: Maksim Vylegzjanin og Matti Heikkinen satte preg på søndagens 30 kilometer i Russland. Her er duoen på Lillehammer tidligere i sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Enda en russisk triumf i Rybinsk.

De norske langrennsherrene var sjanseløse på å henge med i teten på søndagens 30 kilometer skiathlon i russiske Rybinsk.

Øvelsen har vært en paradegren for hjemmehåpene i tidligere sesonger. Ingen utlendinger har vunnet øvelsen med skibytte for menn under verdenscupløpene i Rybinsk tidligere. 

Også søndagens løp endte med russisk seier. Maksim Vylegzjanin har ikke levert mange toppresultater denne vinteren, men på hjemmebane innfridde han plutselig igjen.

Cologna gikk tom

I en durabelig duell med Dario Cologna inn mot stadion klarte Vylegzjanin å hente fram kjempekreftene. Fredagens suverene vinner, Cologna, hadde ikke nok på lager til å holde følge. Sveitseren måtte ta til takke med andreplass.

Matti Heikkinen tok tredjeplassen. Finnen var også toneangivende da farten økte betraktelig på den siste runden før oppløpet, men endte drøyt seks sekunder etter Vylegzjanin i mål.

Etter de tre første fulgte fem russere på resultatlista. Hans Christer Holund ble beste nordmann på 11.-plass. Han ble slått med 16,3 sekunder, men tapte også mye tid da feltet kom til skibyttet.

Tapte 45 sekunder

Ifølge NRK brukte nordmannen så mye som 45 sekunder mer enn dem som var først ut.

Holund kom seg likevel tilbake i tetgruppa med en kraftantrengelse drøyt midtveis i rennet. I innspurten hadde 25-åringen fra Lyn derimot lite å stille opp med.

Simen Andreas Sveen ble nummer 15, mens Emil Iversen tok 20.-plassen.

De beste norske verdencupløperne prioriterer trening før VM i Falun, og står over verdencuphelga i Russland. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere