RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petter Northug fikk ikke uventet bank i motbakkeløpet Finna Opp torsdag, men slo tilbake med seier på sprinten senere på dagen da Toppidrettsveka ble innledet med to konkurranser i Aure.
Petter Northug fikk ikke uventet bank i motbakkeløpet Finna Opp torsdag, men slo tilbake med seier på sprinten senere på dagen da Toppidrettsveka ble innledet med to konkurranser i Aure. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Northug slo tilbake etter «motbakketap»

Petter Northug fikk ikke uventet bank i motbakkeløpet Finna Opp torsdag, men slo tilbake med seier på sprinten senere på dagen da Toppidrettsveka ble innledet med to konkurranser i Aure.

Northug var best i prologen, og i finalen vant han foran Eirik Brandsdal og overraskelsen Simen Lanes. Bak der fulgte Timo André Bakken, Ola Vigen Hattestad og Simen Østensen.

Hvis det ikke hadde vært for tidligere langrennsløper Ove Aunli, ville neppe Northug jr. vunnet sprinten i Aure i kveld.

I semifinalen knakk nemlig staven til Northug, men Aunli ga skikongen en ny stav rett etter uhellet. Det var som gull verdt for skiløperen. Northug kom seg til finalen som «lucky loser» etter at han havnet sist underveis i semifinalen på grunn av stavbrekket. En imponerende spurt sikret finaleplass hårfint. 

I intervjuet med speaker sa Northug jr blant annet.

– Det var utrolig stemning og mye folk i gatene her. Målet er å vinne Toppidrettsveka, men da må man holde seg unna stavbrudd som i dag. Målsettingen er å kjempe om en god plassering også i fredagens renn i Knyken, sa Northug jr.

Styrke

Kvinnenes klassiske sprint ble vunnet av Heidi Weng foran Kathrine Harsem og Barbro Kvåle. Sandre Ringwald (Tyskland), Sophie Caldwell (USA) og Greta Laurent (Italia) ble nummer fire, fem og seks.

Heidi Weng viste styrke ved å vinne kvartfinalen, semifinalen og finalen i praktværet i Aure sentrum. Kathrine Harsem vant prologen, kvartfinalen og semifinalen, men kom til kort mot Weng på oppløpet i finalen. Harsem, som var en liten favoritt i finalen, holdt på å avgjøre det hele midtveis i finalen. Men Weng klarte å klabbe seg fast til landslagsrivalen. Kathrine Harsem gikk nemlig til i tetposisjon og sprenge finalefeltet. Men i motbakkeoppløpet i Aure sentrum viste Weng fram sin «distansekapasitet» og kom seg så vidt forbi. 

– Jeg måtte ta et skikkelig magadrag for å tette luka. Der ble skikkelig sliten. Kathrine går utrolig bra på rulleski, men det er jo alltid gøy å vinne skirenn. På slutten ble jeg skikkelig sliten, sa en glad Weng. 

Barbro Kvåle, selve dronningen av Blink, feilberegnet en 180 graders sving i finalen, og tapte terreng. Men hun var likevel fornøyd med tredjeplassen.

Therese Johaug, som vant motbakkeløpet tidligere på dagen, røk ut i semifinalen. 

Sterk Johaug

I motbakkeløpet tidligere på dagen kom Petter Northug inn til 81.-plass, mens Ola Vigen Hattestad endte sist av de 86 som fullførte.

Northug ble for øvrig slått med ni minutter av Therese Johaug. Hun knuste konkurrentene og nådde toppen over halvannet minutt raskere enn toeren Heidi Weng i klassen for kvinner. Liz Stephen fra USA var over minuttet bak Weng på 3.-plass. Kun ni menn var raskere enn Johaug i opp til toppen.

Tønseth vant mennenes klasse 13 sekunder foran svenske Martin Johansson, mens amerikaneren Noah Hoffman ble nummer tre. Simen Østensen ble nummer fem og Niklas Dyrhaug nummer seks.

Fredag fortsetter Toppidrettsveka med konkurranse i Orkdal. Lørdag er det avslutning i Trondheim. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere