*Nettavisen* Sport.

Northug stiller uten advokat

TRENER: Petter Northug lar ikke torsdagens rettssak sette en stopper på treningen.

TRENER: Petter Northug lar ikke torsdagens rettssak sette en stopper på treningen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- Jeg har ingen planer om å stille i retten, sier Petter Northugs advokat til Nettavisen.

08.10.14 20:54

TRONDHEIM (Nettavisen): Petter Northug skal torsdag møte i retten for å få sin dom i forbindelse med promillekjøringen i mai tidligere i år.

Det er fra torsdag klokken 10:00 satt av fire timer til å behandle saken i Sør-Trøndelag tingrett, og det er ventet at Northug vil få dommen i slutten av rettsmøtet.

Ifølge Ole Thonstad, sportslig leder i Team Northug, ser Petter frem til å bli ferdig med saken.

Han kjenner Northug godt etter blant annet å ha trent ham i Strindheim.

- Ekstremt god
Thonstad er ikke redd for at påkjenningen saken gir skal ødelegge for Northugs sportslige satsing.

- Han er ekstremt god på å koble ut slike ting. Det er en av hans store fordeler. Han klarer i stedet å konsentrere seg om treningen, men han blir helt klart glad for å bli ferdig med torsdagen, sier Thonstad til Nettavisen.

- Det er noe han må gjennom og bli ferdig med. Jeg tror ikke at han direkte gruer seg, men han synes nok at det skal bli godt å bli ferdig, forklarer Northugs sportslige leder.

- Trener etter rettssaken
Og hvis det er noen som er bekymret for om rettssaken hindrer Northug i å trene, kan Thonstad berolige Northugs langrennsfans.

- Han har trent som normalt hele uken. Vi har akkurat vært ute på en intervalløkt. Den gikk strålende, så treningsmessig har dette gått etter planen, forteller Thonstad.

Heller ikke torsdag vil Northug la seg hindre i å trene. Skistjernens sportslig leder venter å se Northug tilbake på plass etter rettsmøtet.

- Det blir nok trening torsdag også. Selve seansen i rettet er ikke så langvarig, så jeg regner med at han skal trene etter at han får dommen, sier Thonstad.

Stiller uten advokat
Northug vil møte i Sør-Trøndelang tingrett klokken 10.00 torsdag formiddag, hvor det er satt av fire timer til å behandle saken.

Advokat Rasmus Brodtkorb har tidligere bistått Petter Northug i forbindelse med den aktuelle saken, men sier til Nettavisen at Northug vil stille uten advokat i retten torsdag.

- Jeg har ingen planer om å stille i retten, utover det har jeg ingen kommentar, sier Brodtkorb til Nettavisen.

Ettersom det dreier seg om en tilståelsesdom, vil saken kun bli behandlet av én dommer, som i dette tilfelle er tingrettsdommer Ingrid Stigum.

Nettavisen følger Northugs rettssak fra tinghuset i Trondheim.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.