Mange har reagert på vrakingen av Petter Northug fra verdenscupåpningen i Finland kommende helg.

Nå kommer skiløperen selv med et stikk mot Norges Skiforbund, på sin egen, karakteristiske måte.

«Må prioritere medaljegarantister»

I en story på Instagram la Northug nemlig mandag kveld ut en tegneseriestripe med en fiktiv dialog mellom landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Tor Arne Hetland.

Løfshus: «Vi tar vel ikke Northug med til Ruka?»

Hetland: «Selvfølgelig ikke, vi må prioritere medaljegarantister i OL-sesongen. Kjør inn Golberg, Krüger, Holund, Tønseth, Fossli og Brandsdal. Mesterskapsløpere med X-faktor.»

Løfshus: «Og vi får ikke pes i media?»

Hetland: «Seff ikke. Papa Esten O. i Dagbladet kommer til å backe oss.»

I tillegg kom Northug med et annet bilde, denne gangen med bilde av landslagssjef Hetland som fiktiv deltaker i tv-programmet «Luksusfellen».

Tror ikke alle ser humoren

Dagbladet-kommentator Esten O. Sæther tar seg ikke nær av at Petter Northug sender et stikk også til ham i tegneseriestripen.

- Det er bare gøyalt å bli gjort narr av, det er bare morsomt for min del. Men jeg tror ikke det er så smart av ham å dra ned lagkameratene, sier Sæther til Nettavisen mandag kveld.

- Jeg tror vi alle sammen blir bedre av å unne andre suksess. Det er ålreit å ikke bli så høy på seg selv at du ikke lar andre få plass.

Han mener at journalister som ham selv må tåle morsomheter fra utøverne.

- Men det er ikke nødvendigvis bare humor innad i gruppa, fortsetter han.

- Noen vil sikkert synes det er helt fint, mens kanskje et par av de andre lagkameratene ikke er like begeistret. Når du har blitt 31 år er det greit at du husker på at du selv var ung en gang, krevde å få plass på laget og var sint da du ikke fikk den. Du har kanskje kommet så langt i karrieren at du kan si at den har vært fantastisk, du har vunnet mer enn noen skulle kunne tro, men at det er ålreit å la sporten utvikle seg videre og la andre få lov til å vinne fremover, mener Dagbladet-kommentatoren.

Mange reaksjoner

Vrakingen av Northug til åpningen av verdenscupen i finske Ruka i Kuusamo skjedde etter at 31-åringen sto over sesongåpningen på Beitostølen sist helg på grunn av sykdom.

På sosiale medier har reaksjonene på vrakingen vært mange, og Northug har fått støtteerklæringer fra en rekke idrettsprofiler i løpet av mandagen.

Mange mener at Northug, som er den eneste individuelle norske gullvinneren i VM og OL siden 2007, blir nektet en optimal oppladning til OL i sørkoreanske Peyongchang av den norske landslagsledelsen.

Verken landslagssjef Vidar Løfshus eller Northugs manager, Are Sørum Langås, har svart på Nettavisens henvendelser mandag kveld.

Har du sett denne?