RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

INGEN AVKLARING: Petter Norhugs fremtid i langrenssporet er fremdeles usikker.
INGEN AVKLARING: Petter Norhugs fremtid i langrenssporet er fremdeles usikker. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Northug til høyden uten avklaring med skiforbundet

Opprettholder dialogen.

Petter Northug er på plass for høydetrening i Val Senales fra onsdag, samtidig som samtalene mellom støtteapparatet hans og skiforbundet fortsetter.

- Vi har en god dialog med skiforbundet, men det er ikke noe nytt å melde utover det, forteller manager Are Sørum Langås i en SMS til NTB. Espen Graff i Norges Skiforbund bekrefter at partene snakker godt sammen.

- Stein Opsal er i samtaler med Northugs manager. Det blir vurdert om det er grunnlag for å gå videre med saken til styret, for den var jo i utgangspunktet lagt død, sier Graff.

Dette betyr at Northug fortsatt ikke har noen avtale med skiforbundet, og før en slik avtale er på plass, kan han ikke gå verken verdenscuprenn eller Tour de Ski kommende sesong. Alt tyder på at en avtale, ganske lik den han hadde i fjor, kommer på plass om ikke så altfor lang tid.

Tre uker

Petter Northug står på farten for å gjøre unna sesongens tredje høydeopphold. Han reiser til Val Senales tirsdag og kommer til å være på plass på isbreen fra onsdag. Tidligere har han vært gjennom høydeopphold både i juli og august/september.

- Legger opp til at det skal bli mye skigåing når vi kommer i gang i Val Senales. Det kommer til å bli mange timer med mye rolig trening, men også mye mengdetrening, forteller trener Stig Rune Kveen til NTB. Å komme seg på ski på skikkelig og naturlig snøunderlag blir veldig viktig de kommende ukene.

Han sier at det er en viktig treningssamling i oppkjøringen til sesongen, og den henger sammen med de to forrige samlingene som er gjennomført. Northug har et høydetreningsregime han følger til punkt og prikke.

Frisk og rask

Petter Northug slet litt på begynnelsen av sommeren. Da var han ute av trening i seks uker, men fra slutten av juni/begynnelsen av juli har sesongforberedelsene gått som normalt.

Han ser i alle fall veldig bra ut nå på vei til det siste høydeoppholdet i sesongoppkjøringen i år.

- Jo da, han er frisk og rask nå. Alt ser veldig bra ut med tanke på å få optimalt ut av høydeoppholdet. Petter gleder seg da også veldig til å komme ned til Italia og komme seg på ski i Val Senales.

- Det blir full fres fra onsdag. Da er vi på plass, sier trener Kveen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere