Johannes Høsflot Klæbo og hans Byåsen 1 vant søndagens utgave av Strindheimstafetten. Petter Northug og hans Strindheim ble nummer to.

Klæbo gikk på lag med Fredrik Riseth og Magnus Moan.

Les også: Tredjeplass for Sundby i Lenzerheide

- Formen er dårlig

Northug var påmeldt til å gå tredjeetappen for Strindheim, men ifølge VG tok skistjerna seg av den andre etappen i stedet. Bror Even Northug gikk førsteetappen, mens Lars Ove Aunli gikk ankeretappen, skriver VG.

Avisen skriver videre at Northug tok inn over et halvt minutt på kombinertløperen Magnus Moan i løpet av sin etappe, men at Klæbo likevel hadde et forsprang på omtrent et halvt minutt da han gikk ut på den siste etappen. Det forspranget tok trønderen vare på, og sikret Byåsen 1 seieren.

Northug ble intervjuet av stadionspeakeren etter rennet, skriver NRK.

- Det var fint. Fine forhold og artig å være med, sier Northug til speaker på stadion ifølge NRK.

- Formen er dårlig, legger han til.

- Stigende?

- Jeg håper det, sier Northug.

Roses av Moan

Konkurrent Magnus Moan var derimot langt mer positiv til Northugs prestasjon.

- Jeg så på sjekkpunkt om det var noen som hadde tatt meg igjen eller om jeg var alene ved runding. Jeg fikk hele tiden positive tilbakemeldinger. Det gir energi. Men jeg så på slutten at Petter kom veldig fort. Det er artig at han viser at det er sprut i han. Da gikk det ordentlig fort, sier Magnus Moan til VG.

Kveen: - Den gode, gamle Petter Northug

Northugs trener, Stig Rune Kveen, sier at Northug var fornøyd med signalene han fikk av kroppen.

- Jeg sto ute i skogen. Petter gikk rolig de første sju kilometerne. Så dunket han til de siste tre kilometerne. Det var gode, gamle Petter de siste tre. Han følte seg bra og var fornøyd med responsen da han trykket til de tre-fire siste kilometerne, sier Stig Rune Kveen til TV 2.

- Han var fornøyd med signalene han fikk fra kroppen. Jeg likte å se den spruten Petter viste de siste tre kilometerne. Det er bra, sier Kveen videre til TV 2.

Northug er som kjent ikke en del av Norges Tour de Ski-tropp.

I Tour de Ski sørget Martin Johnsrud Sundby for en liten norsk opptur ved å sikre seg en plass på pallen i søndagens renn i Lenzerheide. Sundby ble nummer tre, 13,1 sekunder bak vinner Dario Cologna. Alexey Poltoranin ble nummer to.