RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BLIR IKKE TV-DRAMA: SBS Discovery har bestemt seg for å ikke vise opptakene fra Northugs ulykke på TV-kanalen Max.
BLIR IKKE TV-DRAMA: SBS Discovery har bestemt seg for å ikke vise opptakene fra Northugs ulykke på TV-kanalen Max. Foto: Henrik Sundgård (NTB scanpix)

Northug-ulykken blir ikke TV-underholdning

- De store mediehusene ville kjøpe opptakene, avslører mediesjef.

TRONDHEIM (Nettavisen): Videopptakene fra natten da Petter Northug krasjet sin Audi A7 vil ikke bli vist på TV-programmet Nattpatruljen.

Det bekrefter Hanne McBride, mediesjef i SBS Discovery, til Nettavisen.

- Vi kommer ikke til å vise det. Avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av forutsetningen for den serien, nemlig anonymisering av de som blir filmet, sier McBride.

- Det er en sak hvor gjerningsmannen er kjent, og hvor han selv aktivt har snakket med pressen om hendelsen. Men til tross for det så hviler vi på forutsetningene med anonymisering. Vi tar også hensyn til andre involverte enn Northug, forklarer McBride.

Flere ville kjøpe bildene
TV-teamet som tar opptak for programmet «Nattpatruljen» på Max, var blant de første på åstedet der Northug krasjet i fylla 4. mai.

McBride forteller at en rekke medier har ønsket å kjøpe TV-bildene.

- Alle de store mediehusene har vært på oss for å få tilgang til bildene. Vi er heller ikke i tvil om at dette ville ha gitt gode seertall for «Nattpatruljen», men vi har likevel valgt å ikke vise opptakene på bakgrunn av forutsetningene for serien, forteller McBride.

PREGET: Det virket å være en preget Petter Northug som snakket til pressen 45 minutter etter å ha mottatt dommen.

50 dager i fengsel
Kanalen har tidligere fortalt Nettavisen at de ville vente med å bestemme seg for om de skal vise opptakene til en dom i saken var på plass.

Petter Northug ble i Sør-Trøndelag tingrett torsdag dømt til å sone 50 dager i fengsel, samt å betale en bot på 185.000 kroner som følge av fyllekjøringen i mai.

Skistjernen snakket med pressen like etter at dommen ble kjent, og sier han nå håper å kunne se fremover.

- Det har vært en tøff tid for meg og mine nærmeste. Jeg er lei meg for dem jeg har skuffet. Jeg kommer til å ha med meg denne hendelsen resten av livet, og jeg skammer meg over den. I ettertid har jeg forsøkt å komme tilbake til en strukturert hverdag. Jeg har fått dommen og akseptert den. Jeg er klar til å ta den straffen jeg fortjener. Jeg ser frem til å fokusere på fremtiden.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere