*Nettavisen* Sport.

Northug-ulykken kan bli TV-drama

FULGTE INNSATSLEDER: TV-teamet som jobber i forbindelse med TV-programmet Nattpatruljen var blant de første på ulykkesstedet hvor Petter Northug krasjet sin Audi A7. Foto: Henrik Sundgård

TV-team blant de første på ulykkesstedet.

05.05.14 17:27

TV-teamet som følger politiet under innspillingen av programmet «Nattpatruljen» var blant de første på ulykkesstedet hvor Petter Northug hadde krasjet sin Audi A7 natt til søndag, skriver adressa.no.

Det bekrefter, Gudmund Bjotveit, informasjonskonsulent ved SBS Discovery.

TV-teamet fulgte politiet i forbindelse med innspillingen av neste sesongs program, som etter planen skal vises på MAX.

Klikk på bildet for å forstørre.

VURDERES: Gudmund Bjotveit, informasjonskonsulent ved SBS Discovery, sier de må vurdere om opptakene av Northug-ulykken skal vises på TV. Foto: (SBS Discovery)

- Vil vurdere opptakene
Bjotveit forteller at både politiet og produksjonsselskapet nå må vurdere om de skal vise opptakene.

- Det jeg kan si er at Nattpatruljen blir lagd i samarbeid med politiet. De går gjennom hver episode og godkjenner bruk. Det er det vi også må gjøre i denne sammenhengen. Etter det så tar vi også redaksjonelle avgjørelser på hva som kan vises, sier Bjotveit til Nettavisen.

Frilansfotograf Henrik Sundgård, som også var blant de første på ulykkesstedet, forteller at han raskt observerte TV-teamet.

- De fulgte innsatslederen på vanlig måte. De filmet personen som satt i bilen, men jeg vet ikke om de filmet ansiktet hans. Ellers så filmet de rundt omkring. De filmet bare på ulykkesstedet, og var ikke med og filmet Petter Northug, sier Sundgård til Nettavisen.

- Kan bli vist i august
Skulle programmet bli godkjent, vil hendelsen trolig bli vist allerede til høsten.

- Dette er de første opptakene vi gjør i forbindelse med neste sesong. Vi viser det i samme rekkefølge som vi spiller inn, så hvis vi skal vise det, blir det sannsynligvis i slutten av august, forteller Bjotveit.

Innrømmer fyllekjøring
Petter Northugs bil, en Audi A7 S-line,
var natt til søndag involvert i en trafikkulykke i General bangs vei på Byåsen i Trondheim. Senere samme dag ble det kjent at Northug selv var i bilen da den krasjet og 28-åringen har nå innrømmet å ha kjørt og krasjet bilen i beruset tilstand etter en bytur.

Det satt to personer i bilen og begge er under etterforskning for fyllekjøring. Under en pressekonferanse mandag formidlet politiet at det fortsatt ikke er tatt ut formell siktelse mot Northug og hans medpassasjer, en venn fra pokermiljøet, fordi de venter på blodprøver som vise graden av alkoholpåvirkning. Det blir avgjørende for hvor omfattende siktelsen blir.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag